Klimpl (ODS): Vznikne nová radnice v Pardubicích?

23.09.2015 7:25

V Pardubicích se hovoří o nové radnici, kde by byli všichni úředníci v jedné budově. To by bylo velmi pěkné a pro občany jistě prospěšné. Vedení města dostalo nabídku, aby pro tento účel byla využita budova ČSOB Pojišťovny na Masarykově náměstí.

Klimpl (ODS): Vznikne nová radnice v Pardubicích?
Foto: ODS
Popisek: zastupitel města Pardubice Petr Klimpl

Vedle toho se objevily názory, že by nová radnice mohla být v bývalých Masarykových kasárnách. A začaly diskuze, které řešení je ekonomičtější a které pro občany (a úředníky) komfortnější.

Nemá město jiné problémy?

Myslím ale, že otázka stojí naprosto jinak. Má dát město skutečně 300 miliónů korun (to je zhruba odhad nákladů obou těchto variant) na řešení umístění radnice?
Nemá město jiné, daleko palčivější problémy, které by byly touto částkou řešitelné, třeba doprava? Tady bohužel chybí dlouhodobá vize rozvoje města; pokud je, tak je ale často přizpůsobována okamžitým podnětům, které jsou nekoncepční.

Jednorázový zdroj financí

Sestěhování úředníků na jedno místo – ano. Ale pouze tehdy, když se objeví jednorázový zdroj financí, třeba účelová dotace, která pokryje rozhodující část nákladů na pořízení takové budovy radnice.

Nebo když se objeví donátor, který dá městu takovou budovu zdarma nebo jen za symbolickou cenu.

Doté doby by město mělo řešit svými finančními prostředky (kterých není bohužel dost) především jiné, pro občany potřebné věci, především dopravu ve městě.

Ing. Petr Klimpl
zastupitel města Pardubice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…