Kobza (Úsvit): Kam nás vedou ukrajinské události

04.05.2014 15:00

Tak se zdá, že se záměr rozvrátit Ukrajinu docela zdařil. Tisícovka demonstrantů na Maidanu, kteří se oháněli obrazy s Banderou, za halasné podpory Barossa a Američanů,včetně jejich věrných nohsledů u nás (Schwarzenberga ap.) svrhla legitimní ukrajinskou vládu a donutila zvoleného prezidenta uprchnout ze země.

Kobza (Úsvit): Kam nás vedou ukrajinské události
Foto: archiv red, tan
Popisek: Ukrajinská krize

Načež se samozvanci, opět za intenzivní podpory výše zmíněných, chopili moci a začali vládnout za horečného podpisování přístupových smluv s EU. Tyto ovšem nebyly zadarmo, jednou z podmínek bylo např. zdvojnásobení cen plynu pro domácnosti (při kýžené privatizaci monopolu západním koncernem nebude počáteční zvýšení cen na něm a to se politicky vždy hodí, poučení ze zkušeností u nás, například s vodou). Zatímco hlas banderovců z Maidanu byl dostatečně legitimní k tomu aby svrhnul vládu a západ poslušně zatleskal tomu jak se zbavili diktátora Janukovyče, hlas referenda obyvatel Krymu, že s takovou Ukrajinou nechtějí být, dostatečně legitimní pro západ nebyl. Pokusy o zpochybnění způsobu a účasti na referendu, které probíhaly v našich masmédiích, byly tak hysterické, že by si s nimi nezadalo ani nacistické ministerstvo propagandy. Hm. Kdo si to asi objednal? To pan Veselovský ve své slavné masáži poslance Šarapatky nezmínil. Anebo, že by přece jenom šlo o ty námořní a letecké základny na Krymu, které by se určitě USA hodily k umístění radarů a vlastních sil? A co další města a vyhlášené samostatné republiky? USA dál nadšeně foukají do ohýnku, bijí na poplach ve strachu před Ruskem a posílají výsadkáře na dlouhodobé cvičení do Polska (nějak je mi to povědomé, že bych podobný vývoj již zažil?), co kdyby Rusové znovu zaútočili na Berlín? Rusové pro jistotu nechávají armádu v západním pohraničí. Ono se totiž dá reálně čekat, že pokud věci půjdou dále pod taktovkou západních demokracií, brzo nás čekají 100000 zoufalých ukrajinských uprchlíků, kteří se stejně jako např. v Sýrii, budou snažit zachránit holé životy a bude jim venkoncem jedno, kde to bude, tak se povalí přes hranice všemi směry. Ukrajina je dost rovinatá, nádherná střelnice. Pro obě velmoci ideální hřiště pro mocenské hrátky, východní a potažmo střední Evropa. Že by to byla jenom souhra náhod, že současně v této době Američani tlačí na země NATO aby navýšily vojenské rozpočty? V poslední době jsem slyšel několik statí od Johna Perkinse o cíleném rozvracení států třetího světa, jejich zadlužování nad možnosti splácení a následné vydrancování zdrojů. Vývoj na Ukrajině postupuje přesně podle modu operandi který prezentoval na příkladech jiných zemí. Že by to byla náhoda? 

Ukrajina je na prahu občanské války, vojska z cizích zemí se sjíždějí pár stovek km od našich východních hranic. Pokud nezačneme křičet z plna hrdla, aby se ukrajinské věci nechaly Ukrajincům, budeme natlačeni hrátkami velmocí na velmi tenký led. To co zbylo z naší armády, slouží jako americký expediční sbor v zahraničí anebo jako kabaretní prezidentská stráž. Máme sice slavné Grippeny, Pandury, Casy, dokonce i pár renovovaných tanků, sice za ceny, že mají nejspíš karoserie ze zlata, ale v počtech, že by tak s bídou obsadily krajská muzea (ne všechna, samozřejmě). Nejsme vůbec připraveni na vlastní obranu a pokud bude potřeba, budeme jenom bezmocně přihlížet. Musíme tedy zabránit rostoucí eskalaci diplomaticky, v rámci evropského parlamentu, v rámci práva Ukrajinců na sebeurčení. Nesmíme mlčet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…