Kolínská (SZ): Určitě je lepší, když má Praha stavební předpisy šité na míru

03.08.2016 19:02

Nová pravidla, která měla utáhnout uzdu developerům a omezit počet reklamních ploch, vznikala dobrodružným způsobem a možná se budou brzy měnit.

Kolínská (SZ): Určitě je lepší, když má Praha stavební předpisy šité na míru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Kolínská (SZ)

Pro Prahu je určitě lepší, že má stavební předpisy šité na míru. Českému rozhlasu Plus to řekla náměstkyně primátora Petra Kolínská (SZ). Nová pravidla, která měla utáhnout uzdu developerům a omezit počet reklamních ploch, vznikala dobrodružným způsobem a možná se budou brzy měnit.

„Dávají konečně stavebníkům, investorům a projektantům pevnou půdu pod nohama. Teď se Praha několik let zmítala v problémech, kdy předpisy platily, neplatily, vraceli jsme se k těm starým, takže je dobrá zpráva, že je jasné, jaká pravidla budou platit. A ta pravidla vznikala takovým hodně dobrodružným způsobem. Takže kritika, která k nim přichází, má v mnoha ohledech svůj logický základ. Řekněme, že po roce či roce a půl jejich používání bychom je měli vyhodnotit a říct si, jestli bychom některé věci nemohli vylepšit,“ uvedla Kolínská.

Poslechněte si celý rozhovor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…