Konečná: Letecká záchranka - skvělé předvolební téma

15.09.2016 4:35

A to zejména těch, kteří o ní předtím rozhodli. Nyní si sypou na hlavu pomyslný popel a vehementně se "snaží problém řešit". Co bude výsledkem? Přechod LZS pod stát a armádu, která žádá vládu již nyní o pomoc....

Konečná: Letecká záchranka - skvělé předvolební téma
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

Přemístěni LZS do Bechyně (zhruba 40 km severně od ČB), jak žádá armáda vládu, bude mít za následek prodloužení letu cirka o jedenáct minut například na Lipno a vůbec celou oblast jižně od Českých Budějovic. V jindřichohradecké nemocnici těžké vrtulníky vůbec nesednou právě kvůli své váze. V loňském roce byla pro účely LZS vybudována nová základna v ČB asi dva km od nemocnice. Vrtulník se tak během krátké chvilky stihne připravit k dalšímu letu pro pacienta. Nyní tato investice za 60 milionu má být k ničemu.

Každá zbytečná minuta letového zpoždění je rizikem úmrtí pacienta a navíc finančně prodražující provoz LZS, tedy zásah do státního rozpočtu. Ptám se: kdo za toto ponese zodpovědnost???? Ministr zdravotnictví (ČSSD)? Ministr financi (ANO)? Lidem patří jistoty a má být lip. Tak bych byla rada, kdyby mi příslušní ministři odpověděli na to, co si těmi jistotami konkrétně z daní, nás občanů, představují (dotaz na pana Němečka) a kdy tedy lépe bude (dotaz na pana Babiše).

V tuto chvíli však od současné vlády rétorickou odpověď vlastně ani neočekávám. Řečí, jak vše stát zvládne od pana Babiše i pana Němečka jsem slyšela již mnoho. Odpověď doposud ani jedinou. Snad jen takovou, že záchranku je třeba řešit. Výsledkem je "řešení" v Jihočeském kraji, kde se vyhodilo 60 milionu na nový heliport, který včetně zázemí bude od Nového roku 2017 zcela k ničemu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.