Kováčik (KSČM): Otěže se snaží tahat Tvrdík

29.05.2017 11:12

Nejen politika, ale dnes i fotbal přivádí společnost k diskusím o tom, kam vše povede.

Kováčik (KSČM): Otěže se snaží tahat Tvrdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Nejvíce rozšířený sport, kterému holdují všechny generace, se stává patrně bojem o moc a takovéto dění rozhodně do sportu nepatří. Vzhledem k 21 investičním projektům MŠMT zadržuje provozní prostředky pro činnost fotbalu. Můžeme se ptát z jakého důvodu a v zájmu koho.

Opět na povrch vyvěrá podezření, že patrně nejde vůbec o sport, ale že se jedná o zákulisní hru Jaroslava Tvrdíka, potažmo jednoho z kandidátů na post předsedy FAČR Fouska. V paralele jsou jejich vyjádření stejná. Když shlédnete Twitter Jaroslava Tvrdíka, dají se jeho slova srovnat s výkřiky Fouska. Touto zákulisní činností může hrozit doslova finanční vyhladovění fotbalu. A téma, které se oba pánové snaží nastolit, a tím zastřít i podstatu celého problému, je Roman Berbr.

Operování minulostí ve vztahu k fotbalu, kde nic konkrétního neuvádí, je slabý argument. Dosažení jeho odchodu a případně zajištění finanční půjčky je pouze nechutný manévr. Primárně ten, kdo zaujme nejvyšší pozici na FAČR by měl řešit peníze pro fotbal s dlouhodobou perspektivou. Dnes prakticky nevíme, kdo podepíše uvolnění peněz z MŠMT a panují důvodné obavy, že uvolnění dotací nebude chtít nový ministr realizovat. Hra o čas tak může způsobit katastrofu.

Není možné brát sportovce na úrovni mládeže okresů a krajů jako rukojmí kvůli nevyjasněným názorům a odlišnému výkladu právníků vzhledem k vzniklé situaci. Aktuální stav zadržování peněz je v přímém rozporu se zákonem o podpoře sportu v aktuálním znění, kde je zcela jasně popsáno, že se musí jednat o pravomocně odsouzený čin, nikoli obvinění. Pokud by výklad byl jen o obvinění, pak by mohl být účelově zneužíván a vznikne tak nebezpečný precedent. Dostat sport včetně fotbalu na kolena a nevědět, co bude dál, jistě nikdo nechceme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…