Krejza (ODS): Snaha města Litoměřic pomoci sportovcům nekončí

06.07.2017 18:48

Město Litoměřice pokračuje ve snaze vedoucí ke zlepšení zázemí dalších sportovních klubů. Znovu se pokusí získat z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy dotaci na rekonstrukci části areálu bývalých kasáren Dukelských hrdinů.

Krejza (ODS): Snaha města Litoměřic pomoci sportovcům nekončí
Foto: ODS
Popisek: Karel Krejza

Využívat ji chce sportovní klub Karatedó Steklý, potápěčský klub Kraken, boxeři, beachvolejbalisté a turistický oddíl mládeže Litomíci. Jde o kluby, které dlouhodobě avizují nedostatek volných kapacit, což limituje jejich další rozvoj.

Podání žádosti do ministerstvem vypsaného nového dotačního programu včera schválili zastupitelé. „Projektová dokumentace byla vypracována za účasti zástupců všech spolků a plně reflektuje jejich potřeby a požadavky na využití objektu,“ upozornil místostarosta Karel Krejza.

Celkové náklady projektu byly vyčísleny na téměř sedm milionů korun. Město Litoměřice v případě získání dotace přidá z vlastních rozpočtových prostředků minimálně 40 % celkových uznatelných výdajů akce. Učiní tak v souladu s rozpracovanou Koncepcí podpory rozvoje sportu v Litoměřicích.

Žádost o dotaci z prostředků MŠMT na tento projekt byla předkládána již v uplynulých dvou letech. „Bohužel neúspěšně z důvodu velkého množství podaných žádostí výrazně převyšující celkovou alokaci prostředků,“ vysvětlila vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…