Krkoška (ANO): Výtěžek veřejné sbírky je určen pro sedmnáctiletého Dominika

21.08.2017 17:55

Krajský úřad letos rozšířil gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko o charitativní rozměr

Krkoška (ANO): Výtěžek veřejné sbírky je určen pro sedmnáctiletého Dominika
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jan Krkoška

„Ve spolupráci se spolkem Madleine jsme se rozhodli, že akce, kterou kraj každoročně připravuje a je hojně navštěvovaná, může pomoci dobré věci. V průběhu konání letošního gastrofestivalu v Karlově Studánce tak mohli lidé přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek byl určen sedmnáctiletému Dominikovi z Železné ve Vrbně pod Pradědem. Ten bojuje s komplikovaným zdravotním postižením a je odkázán na pomoc okolí,“ říká náměstek hejtmana MSK Jan Krkoška.

Lidé nakonec přispěli do sbírky částkou 13,219 korun, Vrbno pod Pradědem se připojilo k této sbírce dalšími 10 tisíci korunami. Výtěžek sbírky z gastrofestivalu předal Dominikovi a jeho mamince náměstek Jan Krkoška.

„Myslím, že pokud člověk může pomoci dobré věci, třeba jen symbolicky, měl by to udělat. Lidská solidarita dokáže mnohé změnit: v tomto případě pomůže Dominikovi i jeho mamince zkvalitnit život, protože finance využijí pro bezbariérovou přestavbu koupelny, kterou potřebují,“ dodává náměstek Jan Krkoška s tím, že stavební firma z Vrbna pod Pradědem navíc nabídla Dominikově rodině zdarma materiál na přestavbu koupelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…