Lacko (ANO): Praha podpoří stavbu a rekonstrukci 115 bytů

07.09.2018 9:09

Zastupitelstvo hl. m. Prahy dnes na návrh radního pro oblast zdravotnictví a bydlení Radka Lacka schválilo záměr poskytnutí dotace z Fondu rozvoje dostupného bydlení na území hl. m. Prahy šesti městským částem na stavbu nebo rekonstrukci celkem 115 bytů.

Lacko (ANO): Praha podpoří stavbu a rekonstrukci 115 bytů
Foto: archiv
Popisek: radní Prahy Radek Lacko (ANO)

„Jsem potěšen, že díky čerpání z Fondu můžeme financovat rekonstrukce a výstavbu dalších 115 bytů v různých městských částech, pomůžeme tak mladým rodinám k dostupnému bydlení, ale také handicapovaným občanům a seniorům, což považuji za velmi důležité vzhledem k jejich ztížené možnosti najít byt, který by vyhovoval jejich potřebám,“ uvedl radní Radek Lacko.

Konkrétně jde o následující projekty:

Městská část Praha - Suchdol – výstavba bytového domu Kamýcká 684
Stávající objekt je ve špatném technickém stavu, byl by zdemolován a novou výstavbou vznikne osm malometrážních bytových jednotek, z toho tři bezbariérové, které budou sloužit jako „startovací“. Celkové finanční náklady jsou 30 mil Kč, zdroje městské části 3 mil. Kč, z Fondu 27 mil Kč.

Městská část Praha 7 – opravy volných bytů
Městská část může na opravy volných bytů uvolnit 0,589 mil Kč, z Fondu dostane 5,3 mil. Kč. Za uvedené částky opraví cca dvanáct bytů, které budou pronajaty dle podmínek schválených Radou městské části.

Městská část Praha - Lysolaje – výstavba dostupného bydlení „Štěpnice“
Nově vznikne soubor bytových domů s 20 byty (6 bytů 1+kk, 4 byty 2+kk, 10 bytů 3+kk) Celkové náklady na výstavbu jsou odhadovány ve výši cca 101,4 mil Kč. Z Fondu městská část obdrží pro rok 2018 cca 6,5 mil Kč na zpracování stavební a prováděcí dokumentace.

Městská část Praha – Běchovice – nákup ateliérových bytů
Objekt je postaven společností STARKON PRAHA GROUP s.r.o., která ho nabídla městské části. V objektu je 17 ateliérových malometrážních bytů ihned k nastěhování s možností zajištění servisu pro seniory prostřednictvím Sociálních služeb Běchovice. Celkové náklady jsou 65,4 mil Kč; městská část dostane celou částku z Fondu.

Městská část Praha – Kolovraty – výstavba dostupného bydlení
Celkové náklady 135 mil Kč; MČ požaduje celou částku z Fondu. Vznikne nový bytový dům s 50 byty různých dispozic (1+kk, 2+kk, 3+kk) pro specifické sociální, startovní a stabilizační bydlení občanů městské části.

Městská část Praha – Zbraslav
1) přestavba prostor v objektu Hauptova 596
Zdroje městské části jsou ve výši 0,241 mil. Kč, z Fondu městská část obdrží 0,965 mil Kč. Objekt je dvoupodlažní (v přízemí nebytové prostory, v patře čtyři byty), přestavbou nově vznikne navíc jedna bytová jednotka. Byty budou určeny jako startovací a přechodné bydlení.

2) rekonstrukce objektu Nad parkem 874
Zdroje městské části ve výši 0,46 mil. Kč, z Fondu dostane 1,84 mil Kč. V objektu jsou čtyři bytové jednotky ve špatném technickém stavu, z toho jeden byt již nelze užívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.