Lídrem evropské kandidátky Věcí veřejných je Radek John

25.02.2014 12:13

Na dnešní tiskové konferenci představil předseda strany Jiří Kohout lídry kandidátky strany Věci veřejné pro volby do Evropského parlamentu.

Lídrem evropské kandidátky Věcí veřejných je Radek John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Číslo jedna je spisovatel, publicista a scénárista Radek John, jehož doplní na druhém místě stranické kandidátky herečka Simona Chytrová.

Radek John kandiduje do Evropského parlamentu za všechny, kdo jsou proti překotnému přijetí eura v ČR a proti přijímání dalších finančních závazků vůči Bruselu. "Euro prodává řeckou kvalitu za německé ceny. Eurohujerské nerozvážné přijetí eura u nás by přineslo pokles vývozu, růst nezaměstnanosti a cen. Zdražování proběhlo všude a je třeba mu zabránit," řekl John na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně. Poslanci VV v návaznosti interpelují vládu s konkrétními dotazy, zda ministři mají k dispozici expertízy dopadu přijetí Eura a fiskálního paktu na ČR.

Dvojkou na kandidátce strany je komunální politička, herečka a kostýmní výtvarnice Simona Chytrová. Její prioritou je přiblížit Evropskou unii českému občanovi tak, aby rozhodoval on a ne byrokrati v Bruselu.

Poslanec VV a místopředseda strany David Kádner na tiskové konferenci připomněl, že VV jsou parlamentní stranou, která v minulém ale i tomto volebním období bude zastávat eurorealistický postoj. "VV jako jediná strana ve sněmovně hlasovala proti eurovalu, který pro ČR znamená poslat až 310 miliard na záchranu krachujících bank a států."

John též připomněl, jak málo se v ČR ví o bruselské politice plné nehospodárných rozhodnutí, které nazývá eurotunely. V případě volebního úspěchu, slibuje občanům ČR online zpravodajství ze zákulisí EU o rozhazování peněz z unijního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.