MMR k aktuální situaci kolem pražských stavebních předpisů

25.12.2014 6:33

MMR jasně specifikovalo zásadní rozpory nařízení č. 11/2014 Sb. hl. m. Prahy se zákonem. Dne 15.10.2014 Ministerstvo pro místní rozvoj vyzvalo hlavní město Prahu ke zjednání nápravy.

MMR k aktuální situaci kolem pražských stavebních předpisů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

V souladu s § 108 zákona o hlavním městě Praze je lhůta k nápravě nezákonností 60 dnů od doručení výzvy. Dále MMR ve výzvě stanovilo, že do 7 kalendářních dnů od uplynutí lhůty ke zjednání nápravy má hl. m. Praha písemně MMR informovat, jakým způsobem byla náprava zjednána. Tato lhůta uplynula v pondělí 22.prosince 2014.

V pondělních večerních hodinách obdržela ministryně Karla Šlechtová vyjádření primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové, v němž stojí:

„S ohledem na marné uplynutí lhůty uvedené ve výzvě k nápravě je HMP srozuměno s tím, že MMR nemá jinou možnost, než pozastavit účinnost PSP. Tento postup MMR (pozastavení účinnosti PSP) budeme samozřejmě respektovat coby oprávněný výkon dozorového oprávnění ústředního orgánu státní správy, který je v případě PSP plně odpovědný za způsob, jakým HMP vykonává přenesenou působnost.“

Ministerstvo pro místní rozvoj, jako v této věci nadřízený orgán, bude jednat a vydá rozhodnutí dle zákona o hl. m. Praze v přiměřené lhůtě.

Ministerstvo pro místní rozvoj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě