MMR se ostře ohrazuje proti dezinterpretaci, obsažené ve zprávě ČTK

07.03.2015 11:23

Mediální reakce na zprávu ČTK o čerpání evropských fondů v krajích

MMR se ostře ohrazuje proti dezinterpretaci, obsažené ve zprávě ČTK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

MMR se ostře ohrazuje proti dezinterpretaci, obsažené ve zprávě ČTK „Ministryně Šlechtová bude jednat s hejtmany o evropských fondech“, vydané dnes, 6. 03. 2015 ve 04:11 hod.

Citujeme: „Změna je reakcí na podvody, které přidělování dotací z evropských fondů v krajích v minulých letech provázelo. Minulý systém, kdy vedením krajů podléhaly nejen výběrové komise, ale i kontrolní orgány, opakovaně kritizovala Evropská komise. Chyby ve výběru vítězných projektů vedly k opakovaným "pokutám", některé regionální operační programy komise pozastavila.“

Hlavním důvodem vzniku jednoho Integrovaného regionálního operačního programu bylo sjednotit postupy administrace evropských projektů napříč kraji. Není tedy pravdou, že současný program má zajišťovat MMR proto, aby se zamezilo „podvodům, které přidělování dotací z evropských fondů v krajích v minulých letech provázelo,“ jak se ve zprávě píše.
V žádném případě nelze tuto změnu interpretovat jako důkaz podvodného jednání kohokoli v minulosti ani jako důvod, proč změna nastala.

Stěžejním zájmem MMR je účastnit se aktivně na využití evropských peněz v regionálních projektech, prohloubit spolupráci s jednotlivými kraji a pomoci jim v čerpání, nikoli je omezovat, jak zpráva naznačuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!