Martan (SPO): Další svátky, klimatické změny a míchání kultur

17.12.2015 16:42

Aneb co takhle slavit Slunovrat

Martan (SPO): Další svátky, klimatické změny a míchání kultur
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Poslanci a senátoři v nedávné době odhlasovali změnu zákona, kterým se vyhlašuje další svátek - Velký pátek. Občané - zaměstnanci - jsou spokojeni, neboť budou za peníze doma o den déle. Občané - zaměstnavatelé - jsou spokojeni již méně, neboť jeden

Zařazením křesťanského svátku poslanci a senátoři mysleli jistě gesto posílení západních hodnot a zvyků a sdělení islámským migrantům: když u nás chcete žít, tak budete slavit Velký pátek a ne Mohameda. Evropa se však změnila a nám Čechům by EU chtěla nadirigovat tisíce a později i milióny islámských migrantů, přicházejících z Turecka, kde jim žádné nebezpečí nehrozí. Mezi nimi je již dnes v Evropě nejméně 20% těch, kteří nenávidí křesťanství a jejich víra jim nepřináší rozpor ve svědomí v případě konaného násilí ve jménu své pravdy.

Vláda ČR a 20% občanů ČR jim chce pomoci i když ví, že je to směřování k rozmělnění české národní identity a vzniku euro-občana, který je národně vykořeněný a tedy není vlastenec. Pod vlivem fanatické ideologie multikulturalismu se jim to do značné míry daří. Někteří - naivní občané a politici "Pražské kavárny" si myslí, že islámští migranti budou chodit do kostela anebo slavit křesťanské svátky. Zcela jistě tomu tak nebude a již vůbec ne u dětí dnes přicházejících migrantů. Ti budou nenávidět naše hodnoty a svátky a budou si chtít zachovat svou mateřskou kulturu. Své geneticky podložené potřeby a práva si vynutí i násilím.

Být českým vlastencem a zároveň multikulturní

Reakce na multikulturní realitu ze strany Parlamentu ČR by neměla spočívat ve vyhlašování Velkého pátku (se vší úctou k těm, pro něž je to významné) za dny placeného volna. Měly by se spíše vyhlašovat dny, které jsou významné k uvědomění si příslušnosti k českému státu a národnosti. Nebo, pokud bychom chtěli být multikulturní, tak to znamená nenadřazovat žádné náboženství. Potom se nabízí svátek Slunovratu (21. prosince). To je ten zázrak pro všechny bez rozdílu náboženství.

Klimatické změny - které způsobí, že nám bude slunce dávat vyšší teplotu než doposud - přinese problémy a krize: od extrémního sucha až invazi milióny utečenců z Afriky do Evropy. Potom si lidé jistě více uvědomí, že ze slunce pochází ten největší zázrak a jeho podoba a působení je pro všechny stejná a vlastní a nikdo o tom nepochybuje. A hlavně, slunce nevadí muslimům a džihádistům, kteří zřejmě na jaře v miliónech napadnou Evropu.

Mezi lidmi nepřináší konflikty uvědomování si duchovního rozměru života a jak tento rozměr vzniká a působí. Lidstvo v dějinách rozdělovalo to, čemu se dala bytostní podoba. Český většinový občan věří v duchovní rozměr života (i když se při poslednímu sčítání lidu nepřihlásil k žádnému náboženství), ale nevejde se mu do jeho víry Bůh jako vše řídící bytost, ale ani Kristus, Aláh, Buddha a jiní. Moderní občan prostě přišel na to, že ten zázrak začíná světlem, teplem a vibrací nesoucí informaci.

Ať žije zdravé Slunce a díky, že se vrátilo.

Petr Martan
Komunita pro duchovní rozvoj, o.p.s

Petr Martan

  • SPOZ
  • Bez politické příslušnosti
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.