Mikeš (ANO): Olomouc bez zeber? Džungli na silnicích odmítáme

23.08.2015 19:15

Policie kvůli normám ruší přechody, Olomouc je nestíhá malovat zpátky. Otevřený dopis zastupitele a člena komise dopravní Františka Mikeše primátorovi města Olomouce ve věci rušení přechodů pro chodce.

Mikeš (ANO): Olomouc bez zeber? Džungli na silnicích odmítáme
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vážený pane primátore,

obracím se na Vás jménem klubu zastupitelů hnutí ANO 2011, jménem stovek nespokojených občanů města Olomouce a také zoufalých rodičů základní školy na Hodolanské ulici s požadavkem na urychlené řešení situace se zrušenými přechody.

Je smutnou skutečností, že Magistrát města Olomouce pod vedením bývalé, ale i současné koalice otázku stavu přechodů v Olomouci fatálně podcenil a nechal situaci dojít tak daleko, že je přímo ohrožena bezpečnost občanů, zejména dětí, seniorů a hendikepovaných osob.

Odmítáme stanovisko, že by město mělo být jednáním majetkového správce silnic I. třídy – Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správy Olomouc, zaskočeno. Správce silnic jednal v souladu s rozhodnutím Odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Olomouckého kraje ke „Stanovení dopravního značení“ z března letošního roku. Město Olomouc bylo účastníkem řízení, ze kterého jednoznačně plyne, že již před pěti lety bylo upozorněno ze strany Policie ČR na nutnost úpravy přechodů včetně stanovení termínů k odstranění závad.

Žádáme Vás o vysvětlení, jaké kroky byly v uplynulých letech a zejména od září loňského roku ze strany vedení města učiněny, aby se předešlo současné kritické situaci. Jelikož trvalým řešením je pouze stavebně-technická úprava, přičemž zadání projektové dokumentace, její schválení, zajištění finančních prostředků a výběrová řízení k realizaci mohou trvat i více než rok, žádáme Vás o předložení harmonogramu plánovaných opatření.

Za nejdůležitější považujeme urychlené řešení nejbolavějšího problému – přechodu před školou v Hodolanské ulici. Jelikož vybudování přechodu je v ideálním případě reálné až na jaře příštího roku, doporučujeme hledat provizorní řešení, např. formou instalace dvou mobilních semaforů doplněné o součinnost městské policie. Optimální by bylo zařízení po nezbytných administrativních procedurách provozovat od začátku školního roku a to po dobu vyučování. Jiná dočasná řešení (kompletní synchronizované osvětlení, řízení dopravy městskou policií apod.) považujeme z technického nebo legislativního hlediska za nereálné.

S ohledem na závažnost situace jsme připraveni nabídnout účinnou pomoc při řešení celé situace.

V Olomouci 19.8.2015

Ing. František Mikeš
zastupitel a člen komise dopravní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!