Ministr Bělobrádek: Kraj, kde žiji a pro který žiji

02.10.2016 7:31

V Královéhradeckém kraji žije moje rodina minimálně po čtyři století. Jsem lokální patriot a to je důvod, proč opět kandiduji do krajského zastupitelstva. Ne už jako lídr. Ale jako člověk, který má své rodiště rád a nechce ho opustit.

Ministr Bělobrádek: Kraj, kde žiji a pro který žiji
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Ani když těžiště mé práce je nyní v celostátní politice, stále s manželkou a dětmi bydlíme v našem kraji, stejně jako rodiče i bratr s rodinou.

My v KDU-ČSL se držíme toho, že do kraje mají kandidovat lidé, kteří ho dobře znají a mají k němu vztah. A že mají lidem nabízet řešení jejich skutečných místních problémů, k nimž mají regiony kompetence. Ne je burcovat - někdy až demagogicky a populisticky - celostátními tématy, s nimiž se z úrovně kraje nedá vůbec nic dělat.

Platí to i pro tyto volby. V každém kraji bylo na samotných kandidátech, aby oslovili voliče vlastními tématy. A i naše společná témata pro regionální volby - podpora pracujících rodičů a výchovy dětí, školství, zdravotnictví, doprava, bezpečnost - vycházejí z pravomocí, které v těchto oblastech krajská zastupitelstva opravdu mají.

Chci tu zmínit alespoň jedno z těchto témat. KDU-ČSL dlouhodobě chce pomoci skloubit práci a výchovu malých dětí. Velkým problémem naší země je malá nabídka zkrácených a flexibilních úvazků. Firmy se do nich moc nehrnou. Myslíme si, že veřejná správa by měla jít příkladem. Pokud uspějeme a dostaneme se do vedení kraje, budeme prosazovat rozdělování úřednických míst ve veřejné správě a v krajem řízených organizacích a podnicích na poloviční i kratší úvazky. Tedy nejen v Hradci. A kde to bude možné, tak i zavedení práce z domova.

Takto budou rodiče malých dětí mít možnost pracovat, a to blízko místa, kde žijí. Zahraniční zkušenosti ukazují, že takto nejen odpadne bariéra ve výchově a zajištění rodin. Navíc zkrácené úvazky a větší zaměstnanost maminek (ale i tatínků) malých dětí pomáhají prosperitě a ekonomickému růstu, a tak nutnému využití pracovního potenciálu i rodičovství zároveň.

Pokud ve volbách uspěji, budu tento slib i další sliby programu Koalice pro Královéhradecký kraj prosazovat jako řadový zastupitel. Neodejdu, nesložím mandát, neberu svou kandidaturu "pro okrasu". Je to kraj mnoha generací mých předků, je to můj kraj a já jsem jeho. Je to kraj, kde žiji, který nehodlám opustit a pro který chci pracovat. Minimálně proto, aby zde chtěly a mohly žít i moje děti.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
vicepremiér a kandidát Koalice pro Královéhradecký kraj

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.