Ministr Hamáček: Jako nejefektivnější se osvědčila pomoc v místě problému

01.06.2019 17:33

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se dnes, 31. 5. 2019, setkal se spolkovým ministrem vnitra, stavebnictví a domoviny SRN Horstem Seehoferem. Tématem jednání byla především spolupráce v oblasti migrace, role Frontexu, přeshraniční policejní spolupráce či budoucí předsednictví obou zemí v Radě EU.

Ministr Hamáček: Jako nejefektivnější se osvědčila pomoc v místě problému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Ministři vnitra se navzájem shodli, že spolupráce obou zemí je na nadstandardní úrovni nejen v oblasti vnitřní bezpečnosti, ale i v otázkách migrace a vzájemné výměny informací. Společná migrační politika EU se musí výrazně proměnit. Klíčem k úspěchu je důslednější ochrana vnějších hranic EU a udělování azylu mimo území EU. „Pro řešení otázky migrace je rozhodující spolupráce nejen napříč Evropou, ale i s ostatními státy zasaženými migrací. V praxi se nám osvědčilo jako nejefektivnější pomáhat v místě problému,“ sdělil Jan Hamáček s tím, že to je důvod, proč vysíláme policisty do zemí západního Balkánu.

Ministři se také domluvili na vzájemné koordinaci při určování priorit obou zemí pro předsednictví v Radě EU. Jako nadstandardní a bezproblémovou hodnotili i policejní spolupráci obou států. Důkazem posílení vzájemné důvěry je smlouva o policejní spolupráci, která vstoupila v platnost v roce 2016. Ta výrazně posiluje pravomoci policistů při působení na území druhého státu a umožňuje provádět kontroly v sousedním státě v případě dočasného znovuzavedení ochrany vnitřních hranic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…