Ministr Mládek: Státem podpořené průmyslové zóny jednoznačně pomáhají

10.01.2017 4:30

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek předložil vládě na včerejšém zasedání materiál "Výběr nových lokalit pro rozvoj státem podpořených průmyslových zón", které by mohly být realizovány v budoucích letech.

Ministr Mládek: Státem podpořené průmyslové zóny jednoznačně pomáhají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miinistr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Nové státem podpořené průmyslové zóny nám pomohou ještě více zatraktivnit Českou republiku pro potenciální investory. Zájem o již existující zóny je dosud obrovský, obsazenost dosahuje zhruba 82 procent", uvedl ministr Mládek před jednáním vlády.

Ministerstvo průmyslu a obchodu v minulém roce zahájilo vyhledávací studii nových rozvojových ploch a na základě této studie byly identifikovány tři vhodné lokality v rámci Programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury v letech 2017 až 2022.

Jedná se o lokality: Cheb II v Karlovarském kraji o rozloze 142 ha, kde dosud nebyla státem podpořená žádná průmyslová zóna, Veselí nad Moravou v Jihomoravském kraji o rozloze 31 ha a Moravské Budějovice v kraji Vysočina o rozloze 31 ha.

„Jsem potěšen, že se České republice daří získávat zahraniční i domácí investory. Státem podpořené průmyslové zóny jednoznačně napomáhají posilování zaměstnanosti a tvorbě lepšího investičního prostředí“, dodal ministr Jan Mládek.

Obsazenost českých průmyslových zón je dána vysokou poptávkou investorů po volných připravených plochách v České republice. Státem připravované průmyslové zóny jsou společně se systémem investičních pobídek možností, jak do České republiky přilákat strategické investice, které významně podporují průmysl a hospodářský růst.

V České republice bylo od roku 1998 z finančních prostředků státu podpořeno celkem 104 dotačních akcí zaměřených na výstavbu průmyslových zón a související infrastruktur v rámci Programu na rozvoje průmyslových zón a Programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…