Ministr Plaga: Největší světová sportovní konference poprvé v Praze

18.01.2019 8:39

Více než 3 tisíce vědců a odborníků věnujících se sportovním vědám se začátkem července sejde na mezinárodní konferenci v Praze. Jedná se o nejvýznamnější a jedinečnou sportovní událost v České republice v roce 2019.

Ministr Plaga: Největší světová sportovní konference poprvé v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy v demisi Robert Plaga

Aktuální poznatky sportovních věd, možnost setkání, navázání spolupráce s předními evropskými či světovými týmy, to vše se bude prezentovat už za půl roku v Praze. 24. výroční kongres Evropské komise pro sportovní vědu/ECSS/ se uskuteční od 3. do 6. července v Kongresovém centru Praha.

Akce se zúčastní odborníci z celého světa včetně zástupců akademické obce, výzkumných subjektů, farmaceutických, biomedicínských a sportovních společností, kteří si v rámci konference vymění nejčerstvější znalosti a vize v oblasti výzkumu a sportovních věd. Fyzické aktivity a sport totiž představují  v současnosti jednu ze strategií ke zlepšení kvality života a ke zmírnění chronických onemocnění.

„Jsem velice potěšen, že i v oblasti sportu se nám daří rozvíjet spolupráci s vědeckými pracovišti, a tato konference může být skutečně velkým impulsem jak pro sportovní fakulty, tak pro řadu trenérů. Je to i velká možnost prezentovat český sport do zahraničí,“ řekl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Evropská komise pro sportovní vědu (ECSS) je vědecká společnost zabývající se sběrem, generováním a šířením vědeckých poznatků na evropské úrovni. Na základě úspěchu a inovací předchozích setkání bude ECSS 2019 představovat širokou škálu platforem a vzdělávacích příležitostí, které představí nejnovější výzkum a vývoj v oblasti věd o sportu. Nad akcí převzalo záštitu MŠMT.

Více informací ZDE.

Program ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.