Ministr Štech: Digi vzdělávání je pro studenty atraktivní

14.11.2017 9:39

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech společně s náměstkyní pro řízení sekce ekonomické Zuzanou Matuškovou a státním tajemníkem Jindřichem Fryčem navštívili soukromé Gymnázium Evolution Jižní Město.

Ministr Štech: Digi vzdělávání je pro studenty atraktivní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Stanislav Štech

GEVO Jižní Město, jak se škole zkráceně říká, nabízí svým žákům možnost zvolit si úroveň studijního zaměření u jazyků či matematiky. Především si však škola zakládá na interaktivní výuce a využívání IT aplikací.

„Jsem moc rád, že jsem se dnes mohl zúčastnit hodiny biologie na Gymnáziu Evolution. O digi vzdělávání se dnes hodně mluví, ale sám jsem neměl přesnou představu, jak využívání těchto technologií přímo ve výuce může vypadat. Velice se mi líbilo, že i když se jednalo o standartní otázky a postupy, tak právě využívání dynamických prvků dokázalo tuto hodinu udělat atraktivní. Nevšiml jsem si, že by se někdo z žáků při hodině nudil. Vyžaduje to samozřejmě také velkou obratnost a dovednosti od učitele, který tu techniku využívá,“ řekl při návštěvě ministr školství Stanislav Štech.

Sloganem gymnázia je „Vidíme svět v souvislostech“. Škola si klade za cíl učit moderně, sledovat nejnovější trendy ve výuce, stále se ptát „Bude toto žákům k něčemu?“, učit lidi, ne učivo.

Čtyřleté a šestileté gymnázium má maximální kapacitu 650 žáků a působí zde 35 učitelů, z toho 16 mužů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.