Ministr Stropnický na návštěvě Indie

20.02.2015 13:22

Ministr obrany Martin Stropnický je na třídenní pracovní návštěvě Indie. Na letecké výstavě Aero India otevřel stánek české společnosti Aircraft Industries a sešel se s indickým ministrem obrany Monaharem Parrikarem. Kromě aktuální bezpečnostní situace ve světě hovořili o možných dodávkách českých zbrojních firem indické armádě.

Ministr Stropnický na návštěvě Indie
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Jednání se zúčastnili také zástupci České zbrojovky a Tatra Trucks. Ministři diskutovali o chystaném tendru na dodávku nových zbraní pro indické vojáky a potvrdili pozici Tatry jako seriózního partnera.

Švédi chtějí Indii dodávat Gripeny

V expozici firmy SAAB se ministr Stropnický sešel se zástupci švédského ministerstva obrany. Při krátkém jednání navázali na nedávnou návštěvu švédského ministra Petera Hultqvista v Praze a diskutovali o možnosti využití Centra leteckého výcviku v Pardubicích. Švédská strana informovala českého ministra o plánované účasti v zakázce na dodávku stíhacích letounů indickým vzdušným silám. České zkušenosti s letouny JAS-39 Gripen popsal indickému protějšku velitel Vzdušných sil Armády ČR brigádní generál Libor Štefánik.

Ministr Stropnický navštívil také výrobní závody společnosti BEML, která zaměstnává 70 tisíc lidí a montuje vozy Tatra pro tamní armádu. V závěru podepsali zástupci obou společností memorandum o porozumění, čímž po dvou letech došlo k obnovení spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.