Ministr Stropnický se setká s účastníky kurzu základní přípravy

02.10.2016 21:20

V pondělí 3. října 2016 nastoupí do kurzu základní přípravy k Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově na 550 nových rekrutů AČR, kteří zde absolvují tříměsíční základní výcvik. Jeho cílem je naučit vojáky základním dovednostem a znalostem nezbytným pro službu v AČR.

Ministr Stropnický se setká s účastníky kurzu základní přípravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Společně s nimi nastoupí více než 50 nových příslušníků Aktivní zálohy OS ČR. Ti se zde zapojí do šestitýdenního vojenského cvičení, které jsou povinni absolvovat všichni vojáci v aktivní záloze v prvním roce při prvním uzavření dohody o zařazení do aktivní zálohy. Komplexní polní výcvik v závěru kurzu prověří znalosti a dovednosti záložníků při plnění bojových úkolů ve ztížených podmínkách a ochraně objektů důležitých pro obranu státu.

Novinkou bude nástup 16 občanů na dobrovolné vojenské cvičení. Dobrovolné vojenské cvičení je dobrovolnou přípravou vojáka v záloze. Tato forma základní přípravy je určena pro vojáky v záloze, kteří nevykonali vojenskou činnou službu a požádali o účast na dobrovolném vojenském cvičení. Získané znalosti, dovednosti a návyky těchto dobrovolníků po ukončení výcviku odpovídají svou úrovní přípravě vojáků AZ.

S novými rekruty AČR, novými příslušníky Aktivní zálohy i občany nastupujícími na dobrovolné vojenské cvičení se v pondělí 3. října 2016 setká ministr obrany ČR Martin Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.