Ministr Ťok dojednává lepší propojení s Polskem

25.03.2015 18:32

Ve středu 25. a ve čtvrtek 26. března se v Bratislavě a Žilině koná zasedání ministrů dopravy zemí V4. Zástupci Česka, Maďarska, Polska a Slovenska jednají o rozvoji dopravní infrastruktury v rámci sítě TEN-T, možnostech zlepšení vzájemné spolupráce a zvýšení efektivity využití finančních prostředků z programu pro propojení Evropy CEF.

Ministr Ťok dojednává lepší propojení s Polskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Jednání se účastní rovněž zástupce rakouského ministerstva dopravy Herbert Kasser, komisařka pro dopravu Violeta Bulc a koordinátor Baltsko-jaderského koridoru Kurt Bodewig.

O současném stavu železničního a silničního propojení Česka a Polska bude ministr dopravy Dan Ťok jednat s polskou ministryní Marií Wasiak.

Diskutována bude jak problematika peážní dopravy, tak otázka možné spolupráce v oblasti společných studií k vysokorychlostním železničním spojením do Katovic a do Vratislavi. Ministr Ťok se mimo hlavní fórum setká také s koordinátorem Baltsko-jaderského koridoru Kurtem Bodewigem se kterým bude řešit otázku železničního spojení na trase Katovice – Ostrava – Brno – Vídeň. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.