Ministr Zaorálek jednal s ministrem zahraničí Portugalska

29.08.2017 10:52

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek přijal 28. srpna 2017 v Černínském paláci ministra zahraničí věcí Portugalské republiky Augusta Santose Silvu, který ve dnech 27. až 29. srpna 2017 uskutečnil pracovní návštěvu České republiky.

Ministr Zaorálek jednal s ministrem zahraničí Portugalska
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Ministři se během setkání shodli na potřebě pravidelných politických konzultací a prohloubení bilaterální ekonomické spolupráce. Hovořili také o cestovním ruchu, který se díky posílení přímých leteckých spojů mezi oběma zeměmi v uplynulých letech úspěšně rozvíjí.

„Za minulý rok navštívilo Portugalsko 40 000 Čechů. Do ČR naopak zavítalo 38 000 Portugalců. Čísla za letošní rok navíc v této oblasti vykazují až 70% nárůst,“ uvedl ministr Lubomír Zaorálek.

Portugalský ministr zahraničních věcí byl zároveň letošním zahraničním hostem každoroční porady českých velvyslanců, kde vystoupil se svým projevem v zahajovacím bloku. „Poděkoval jsem ministru Silvovi, že přijal mé pozvání vystoupit před českým diplomatickým sborem a seznámil nás s portugalským pohledem na řadu unijních a zahraničněpolitických témat. Jsem také velmi rád, že jsem mohl portugalského partnera uvítat po jedenácti letech v Praze,“ doplnil na závěr setkání ministr Zaorálek.

V rámci návštěvy ČR se ministr Santos Silva sejde dále s předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou a s předsedou zahraničního výboru PSP Karlem Schwarzenbergem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…