Ministryně Dostálová: Rozpočet je navýšen kvůli programu dostupného bydlení v obcích

17.09.2019 4:33

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dnes předložila vládě návrh rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2020 a střednědobého výhledu na roky 2021-2022. Návrh počítá s navýšením rozpočtu o 340 milionů korun, a to zejména kvůli novému programu Výstavba pro obce, který pomáhá s řešením dostupného bydlení v obcích.

Ministryně Dostálová: Rozpočet je navýšen kvůli programu dostupného bydlení v obcích
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„S navýšením rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení jsme přišli zejména z důvodu nového programu Výstavba pro obce, který pomáhá s výstavbou nájemního dostupného i sociálního bydlení v naší zemi. V případě většího zájmu ze strany obcí jsme připraveni vyjednávat o dalších finančních prostředcích na tento program. Schválené navýšení rozpočtu je v oblasti příjmů a výdajů v souladu se stanovenými limity,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

V roce 2020 počítá Státní fond rozvoje bydlení s podporou v podobě nízkoúročených úvěrů ve výši přes 1,7 miliardy korun, a to na výstavbu nájemních bytů a dostupného bydlení, na modernizace nebo pořízení bydlení pro mladé rodiny, na opravy a modernizace objektů bydlení a dofinancování programu Regenerace veřejného prostranství podporovaných z dotací.

V rámci dotačních programů poskytne Fond v příštím roce zhruba 1,1 miliardy korun. Tyto peníze půjdou hlavně na výplaty úrokových dotací ze smluv uzavřených do roku 2011 v programu podpory rekonstrukcí, modernizací a zateplování bytových domů (program Panel), dotace v rámci programu Regenerace veřejných prostranství a programu Výstavba pro obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…