Ministryně Maláčová: Zítra je den D

19.05.2019 19:51

Komentář na facebookovém profilu k očekávanému projednávání rodičovského příspěvku vládou

Ministryně Maláčová: Zítra je den D
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Po jednání vlády už bychom mohli mít jasno, jak to s tím RODIČÁKEM dopadne. I když už je rozuzlení našeho nekonečného příběhu za rohem, příliv dotazů nekončí. Zase tedy odpovím na pár těch nejčastějších. Tady jsou:

1. Proč to předkládáte teď?
Není to náhodou kvůli volbám? Chápu, že v tom někteří mohou vidět „bezvadné“ načasování, ale volby jsou ten poslední důvod. Kdyby to bylo jen na nás, jasno máme už DÁVNO a vyšší rodičák by dostaly všechny rodiny s malými dětmi do 4 let. Tohle ale koaliční partner odmítl. Celá vláda pak lidem slíbila, že do konce května předloží jiné řešení. Tlačí nás totiž čas a s dalším odkladem se zvyšuje riziko, že se zvýšení nestihne v parlamentu projednat. Od ledna by pak rodičovská nevzrostla vůbec nikomu.

2. Když rodičák projde, nebojíte se toho, že si zásluhy zase přisvojí jen pan premiér?
A víte, že mi na tom až tak nezáleží? Nestěžujeme si, věděli jsme, do čeho jdeme. Věděli jsme, že v koalici se silným hnutím ANO budeme muset bojovat o každý milimetr prostoru, o každý náš návrh, zákon nebo novelu. V téhle koalici nejsme proto, že bychom toužili po objetí s Andrejem Babišem. Jsme tam proto, abychom mohli prosazovat zájmy všech, kteří poctivě pracují, nebo celý život pracovali a dnes jsou staří. A taky proto, abychom se rvali za všechny, kteří vychovávají děti, starají se o své nemocné blízké, a kteří si zkrátka nežijí na vysoké noze. Politické body jsou fajn a potřebujeme je, abychom mohli bránit ty slabší i v budoucnu. V tuhle chvíli jsou ale pro mě důležitější konkrétní výsledky. A ty máme!

Dnes už toho asi víc nestihnu. Za chvilku jedu do Primy, kde se v Partii utkám s Petrem Fialou z ODS. Nepochybuji o tom, že i tam přijde na RODIČÁK řeč. Tak se koukejte a v pondělí mi držte palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.