Ministryně Valachová: Rektor Hančil je nejen skvělý profesionál, ale také skvělý člověk

12.02.2017 13:17

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová tento týden z pověření prezidenta republiky Miloše Zemana předala jmenovací dekret na druhé čtyřleté funkční období rektorovi Akademie múzických umění v Praze doc. Janu Hančilovi. Slavnostní akt se uskutečnil na půdě Akademie múzických umění.

Ministryně Valachová: Rektor Hančil je nejen skvělý profesionál, ale také skvělý člověk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová

"Měla jsem možnost pana rektora poznat nejenom jako skvělého profesionála, ale také jako skvělého člověka, a jsem ráda, že také vy, zástupci akademické obce, jste to svou volbou cítili stejně. Děkuji panu rektorovi za dosavadní práci pro vysoké školství a těším se na další spolupráci v příštím období," řekla na úvod slavnostního aktu ministryně Valachová.

"Je to krásný závazek, a já proto slibuji, že budu příští čtyři roky usilovat o zlepšení ohodnocení akademických pracovníků na naší škole. Jsem rád, že paní ministryně má pochopení pro to, že nejen pedagogické fakulty, ale také umělecké fakulty, nejsou schopny dostatečně těžit ze stávajícího systému financování vysokých škol, a že je potřeba něco udělat, aby platové podmínky pro naše pedagogy byly o něco důstojnější,“ řekl ve svém projevu rektor Hančil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…