Mlejnský (JM-ND): Nemám nic proti kebabu

09.01.2015 12:50

Letošní novoroční atmosféru "zpestřilo" prohlášení představitelů hnutí Úsvit, v čele s Okamurou, kteří vyzývají k bojkotu muslimských obchodníků a provokacím prostřednictvím prasat a psů před mešitami.

Mlejnský (JM-ND): Nemám nic proti kebabu
Foto: red
Popisek: Dalibor Mlejnský

Posuzovat konkrétního člověka nebo komunitu lidí podle barvy pleti, jazyka nebo náboženství je špatně. Nemám nic proti muslimským obchodníkům, kteří ve fastfoodech prodávají kebab či jiné arabské speciality, stejně tak nemám nic (ba naopak) proti vietnamským, čínským či thajským provozovatelům restaurací. Myslím si, že je dobře, že zde podnikají, rozšiřují konkurenci a nabídku a je zřejmě nesmysl, že svými zisky financují mezinárodní terorismus či černý obchod s čím si. To je problém tajných služeb, policie a ostatních státních institucí, aby toto hlídaly a nepřipustily. V tomto případě zastávám názor: Chceš zde, v Česku, žít? Chceš zde pracovat? Či podnikat? V pořádku, respektuj pravidla a zvyky, respektuj zákony a tradice, plať daně a pak jsi vítán.

Problém ve vyjádření představitelů hnutí Úsvit vidím kromě jiného ve výzvě vodit psy a prasata před mešity. Diskutovat můžeme o existenci mešit v našich městech. Jako praktikující křesťan sleduji s velkými obavami rychle se rozšiřující a zintenzivňující se požadavky muslimů v Česku na toleranci jejich zvyků a náboženství vůči tradiční většinové společnosti. Tímto bychom se měli intenzivně zabývat dříve, než se situace vyhrotí, stejně tak jako se již vyhrotila v některých státech západní Evropy, kde se dramaticky ukazuje, jakou obrovskou chybou byla, a stále více je politika multikulturismu. Vezměme si příklad právě z muslimských zemí. Každý, kdo navštívil nějakou arabskou zemi, ví, že je potřeba dodržovat platná pravidla. Chodit v Dubaji po ulici v šortkách či pít na veřejnosti alkohol je nemyslitelné. Zkuste si zajít v Ryjádu do kostela, těžko, žádný tam není. A nikoho z Evropanů nenapadne si na toto stěžovat. Prostě platí: Chceš k nám jet na dovolenou? Chceš dělat u nás byznys? Chceš u nás žít? Respektuj naše pravidla!!!

Dle mého názoru je řešením tohoto problému cesta vzájemné tolerance, zdůrazňuji vzájemné tolerance. To znamená, jak už jsem uvedl, nebraňme se cizincům či cizím náboženstvím, důrazně vyžadujme dodržování našich tradic, naší kultury, naší křesťanské historie.

Mgr. Dalibor Mlejnský, předseda strany Jižní Město – náš domov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: JM-ND

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.