Mlejnský (ODS): Na povrch čím dál častěji vyplouvají agresivita a nenávist

03.01.2015 14:30

Vážení spoluobčané, v tomto novém roce 2015 bych vám chtěl popřát, aby tento rok byl rokem spokojenost, klidu a pohody pro vás i vaše nejbližší.

Mlejnský (ODS): Na povrch čím dál častěji vyplouvají agresivita a nenávist
Foto: red
Popisek: Dalibor Mlejnský

V poslední době jsem se zamýšlel nad celkovým stavem naší společnosti, kdy na povrch ve velké míře vyplouvá agresivita a nenávist a tyto jevy se snaží zatlačit do kouta slušné chování k sobě navzájem.

Po dvě volební období jsem byl starostou Prahy 11. Myslím, že nejen já, ale všichni, kdo se na vedení této městské části podíleli, se nemají za co stydět. Zůstala za námi viditelná práce a Jižní Město se tak změnilo z šedivé noclehárny v místo, kde všichni rádi žijeme a najdeme i dost možností, jak využít se svou rodinou či známými volný čas.

Bývá pravidlem, pokud politik odejde ze své funkce, že se množí útoky nejen na jeho práci, ale i útoky osobní, které často zacházejí za hranici slušnosti. V poslední době, zvláště komunální politici po celé republice, prožívají období, kdy jsou často osočování a napadáni, jsou na ně podávána účelová trestní oznámení, která Policie ČR prostě musí vyšetřit a ve většině případů je až po několik let odkládá. Toto mezičasové vakuum však postihuje nejen politika samého, ale také jeho rodinu a děti. Je už takřka pravidlem, že z kontextu vytržené části z policejních spisů se objevují na veřejnosti, a ti, kteří se momentálně ujali vlády, s nimi zcela cíleně pracují. Sám jsem vysvětloval různé ataky po dobu své funkce starosty téměř každodenně.

Dnes však bych rád řekl pár slov k tomu, co se objevilo mezi veřejností v posledních dnech. Od roku 1991 jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu a obchodu. Tehdejší boom komodit, se kterými jsem obchodoval, ať už se jednalo o český křišťál, porcelán a český granát, přinášel opravdu dobré zisky. Byl jsem spoluvlastníkem společnosti, jejímž hlavním programem bylo zajištění časových aktivit japonských turistů v České republice. Tato společnost zajišťovala vyžití pro 80 procent japonských turistů, kteří naši republiku v těch letech navštívili. O jejich pohodlí se staralo více jak 60 zaměstnanců a společnost se pohybovala v obratu stovek milionů korun. Mimo to jsem do roku 2006, než jsem se stal starostou městské části Praha 11, byl vlastníkem dvou prosperujících restaurací v centru Prahy. Veškeré tyto informace si mohou příslušné orgány ověřit prostřednictvím finančního úřadu a mých daňových přiznání. Svoje podnikání jsem ukončil v roce 2006, své obchodní podíly prodal s adekvátním ziskem v desítkách milionů korun a dalším mým příjmem byly pozemky, které jsem získal v rámci restitucí po své babičce. Následně jsem se věnoval již pouze politické činnosti, která byla také po obě volební období honorována řádným platem starosty. Vzhledem k tomu, že žijeme v právním státě, nemám obavu z vyšetřování, jež probíhá, a prostřednictvím svých právníků jsem poskytl veškeré požadované informace a věřím, že celá kauza bude řádně, co možná v nejkratším termínu, uzavřena.

Svoboda slova, které jsme po listopadu 1989 tolik tleskali, však umožňuje nejen demokratické vyjadřování, ale dává možnost i těm, kteří tuto možnost zneužívají a prostřednictvím serverů se snaží poškodit mnohé z nás. Náprava takovéhoto jednání bohužel trvá velmi dlouho a jen málokdy je zveřejněna v rozsahu, který tito lidé negativně použili a snažili se tak zmanipulovat veřejné mínění.

Věřím, že mnoho z vás, občanů Prahy 11, mě zná osobně, že za mojí prací ve funkci starosty je vidět kus poctivé práce, a právě proto jsem vám chtěl říct těchto pár slov, abyste sami mohli rozhodnout o tom, co je a co není fér ve vztahu ke mě i mým spolupracovníkům.

Mgr. Dalibor Mlejnský

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.