Mlejnský (ODS): Plevel a Transparency International

02.06.2014 18:22

V poslední době se mě mnoho obyvatel naší Prahy 11 ptá, proč nedochází na některých částech naší městské části k úpravě zeleně.

Mlejnský (ODS): Plevel a Transparency International
Foto: red
Popisek: Dalibor Mlejnský

Stížnosti směřují vůči některým místům, kde, ač jsou v blízkosti parků či jiných veřejně užívaných prostor, nedochází k sečení či jiné nutné úpravě. Důsledkem je pak samozřejmě neustálé vysemenění z těchto oblastí do upravených míst, neestetičnost či rozhodně v neposlední řádě šíření alergenů. Faktem je, že městská část měla snahu se vypořádat s úpravou zeleně komplexně i na místech, kde je těžké se domluvit s vlastníkem, kterým je někdy i český stát či Magistrát hlavního města Prahy, ale i v jiných případech soukromí vlastníci, kteří svoji povinnost neplní i vzhledem k chaosu ve vlastnických vztazích vůči pozemkům. 

Naši snahu však zastavili pracovníci společnosti Transparency International, kteří nám písemně sdělili, že bychom se takto dopouštěli nehospodárnosti a že na takových pozemcích prostě úpravu provádět nesmíme a musíme strpět, že k nutné úpravě nedojde, nehledě na to, jak to negativně ovlivňuje prostředí pro život na Jižním Městě. Hledáme samozřejmě neustále řešení, ale nyní nám nezbývá, než se vydat dražšími cestami, které obnáší kupříkladu právní spory. V rámci našich možností uděláme maximum, abychom se s tímto nešvarem vypořádali.

Mgr. Dalibor Mlejnský, starosta Prahy 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.