Niedermayer (TOP 09): Pochybuji o tom, že naše řešení funguje

26.02.2021 12:33

Komentář na facebookovém profilu k šíření mutace koronaviru.

Niedermayer (TOP 09): Pochybuji o tom, že naše řešení funguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Řada zemí totiž volí cestu k omezení rizika zavlečení nebezpečné mutace, která je myslím lepší a dává lidem na výběr. Tou je velmi, ale opravdu velmi důsledná karanténa po návratu. V některých zemích i výhradně v předurčených místech (hotelech) a na náklad cestovatele.

Pochybuji o tom, že naše řešení funguje. Není mi také jasné, proč naše úřady zvolily délku 5 dní, když obecně platí požadavek na 10-14 dní. A zatím jsem nezastihl jedinou informaci o tom, jak tuto karanténu stát kontroluje a jak hlídá, aby věděl, odkud kdo přijíždí (v řadě zemí již jen za neposkytnutí informací hrozí obrovské pokuty).

Myslím, že zakázat lidem vycestovat do zemí, které cestovatele akceptují (dokonce i z nejvíce pandemií postižených zemí světa, jako je ČR), je vskutku extrémní řešení, které musí obstát z hlediska práva a za kterým musí být jasné důvody.

Ale nedostatečná reakce na dnes dobře známé riziko zavlečení nebezpečných mutací (tím, že stát zavčas nepřijme fungující omezení a nepostihne ty, co je poruší velmi citelně - což prakticky při jakékoliv výši nemůže kompenzovat škody, které tím vzniknou), je velká, a zcela zbytečný chyba. Zdá se mi, že ji právě stát dělá. A proto jsme tam, kde jsme.

ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.