Nováková (TOP 09): Podali jsme jednou ruku na partnerství a teď ji jen tak nestáhneme

22.12.2014 22:15

Poslanci TOP 09 provedli sněmovnou ukrajinské sirotky

Nováková (TOP 09): Podali jsme jednou ruku na partnerství a teď ji jen tak nestáhneme
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Nina Nováková

Ukrajinské sirotky z oblasti města Duajevcy dnes prováděli sněmovnou poslanci TOP 09. Někteří u politiků dokonce stráví letošní Vánoce. Horní komoru jim ukázal místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek a poslankyně Nina Nováková.

Nina Nováková ještě jako místostarostka Brandýsa nad Labem komunikovala s městem Dunajevcy na Ukrajině. Město za jejího vedení organizovalo výměny mezi místními školami atd. Do Prahy nyní přijelo 6 a 8 děti J))) právě z tohoto města, které přišly o rodiče v bojích na Ukrajině. Několik sirotků bude mít poslankyně na Vánoce přímo doma.

„Podali jsme jednou ruku na partnerství a teď ji jen tak nestáhneme. Musíme se chovat lidsky zvlášť v této situaci, byť je jakkoliv a pro mnoho lidí nepřehledná,“ říká poslankyně Nina Nováková.

Ve sněmovně se s dětmi i s politiky TOP 09 potkal také šestnáctiletý chlapec Alexandr Kozlovski z oblasti Dunajevců, který při událostech na Majdanu vlastním tělem zachránil matku s dítětem a odnesl to témař vlastním životem. Byl jedním z těch, kterému zachránili život čeští lékaři a přestože nakonec přišel o nohu, studuje už jako azylant v Praze střední školu. V době, kdy ještě ležel vážně nemocný v pražské nemocnici mu poslankyně Nováková přinesla knihu češtiny, aby se už mohl začít do své nové školy připravovat.

Poslankyně už v září pořádala ve sněmovně seminář na téma nenávistných projevů na Internetu, kterého se účastnili ukrajinští studenti. Pomáhala také lékařům z Dunajevcy, kteří se rozhodli v Česku v době ukrajinské krize pracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: TOP 09

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…