ODS: Pro vládní koalici je prioritou uplácení voličů, nikoliv péče o ty, kteří si pomoci nemohou

07.12.2018 22:42

Poslanecká sněmovna dnes hlasy vládní koalice odmítla podpořit návrh ODS na narovnání podmínek v péči o lidi ve III. a IV. stupni závislosti bez ohledu na to, zda jsou v domácí péči nebo v pobytových zařízeních.

ODS: Pro vládní koalici je prioritou uplácení voličů, nikoliv péče o ty, kteří si pomoci nemohou
Foto: ODS
Popisek: ODS

Podle ODS tím dala jasně najevo, že její prioritou je uplácení voličů např. jízdným zdarma, nikoliv pomoc těm, kteří ji skutečně potřebují.

„Náš návrh počítal s navýšením příspěvku pro osoby ve III. a IV. stupni závislosti nezávisle na tom, zda jsou v domácí péči nebo v pobytových zařízeních. Zvýšení příspěvku na péči jedné skupině potřebných lidí by ale nemělo probíhat na úkor druhé z nich. Notabene v situaci, kdy převedení části financí z dotací pobytovým zařízením na individuální příspěvek na péči by pravděpodobně vytvořilo prostor i pro zlepšování terénních služeb,“ uvedl místopředseda výboru pro sociální politiku Jan Bauer.

„Náš návrh měl narovnat podmínky péče pro lidi s těžkým postižením, vládní koalice ho ale bohužel odmítla. Rozdíly mezi příspěvky lidí v domácí péči a v pobytových zařízeních jsou cesta špatným směrem. Vládní koalice ale dala dnes ve Sněmovně jasně najevo, že je pro ni prioritou uplácení voličů, nikoliv péče o ty, kteří si sami pomoci nemohou,“ dodala expertka ODS pro sociální věci Lenka Kohoutová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…