Okamura: Chceme nižší daně a více pracovních míst

18.04.2014 12:02

Obecně se tvrdí, že pravicové strany jsou rozpočtově odpovědnější. U nás to ale není pravda. Levice i pravice se u nás chovají skoro stejně.

Okamura: Chceme nižší daně a více pracovních míst
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Tomio Okamura

Vezměte si třeba ekonomického "génia" pravice Kalouska. Na ministerstvu seděl skoro 7 let, a co dobrého udělal? Za posledních 6 let se u nás 4x zvyšovalo DPH - z toho třikrát to udělal Kalousek osobně. Dostává státní kasa více? V roce 2011 se plánovalo, že se díky zvýšení DPH na daních vybere o 21 miliard navíc. Ve skutečnosti, když se to spočítalo, se výběr zvýšil jen o necelé 3 miliardy a navíc se lidem velmi přitížilo.

Kalousek s pompou zaváděl superhrubou mzdu, aby jí o pár let později naopak rušil. O tom, že tu máme příliš vysokou spotřební daň z nafty, vyšší než v Rakousku, víme všichni, a že to způsobilo ztrátu v našem rozpočtu až 10 miliard korun je veřejným tajemstvím. Ekonomický expert a ministr ČSSD Mládek zase tvrdí o živnostnících, že jsou paraziti a že se je musí pořádně zdanit. Napálit odvody chce také českým firmám a lidem.

 Postoj Úsvitu je jednoduchý - za prvé, prosazujeme snížení DPH, čímž ulevíme všem lidem včetně seniorů, jelikož zlevníme zboží, zvýšíme spotřebu, nastartujeme ekonomiku, a umožníme tím firmám, aby na základě vyšší spotřeby občanů více zaměstnávaly. Zvyšování daní se ukázalo jako nesmyslné a nic víc se na nich v podstatě nevybralo, jelikož lidé již nemají tolik peněz. Chceme snížit nejen DPH, ale například také spotřební daň z nafty o 2 Kč, jelikož se ukázalo, že současná výše naopak způsobuje ztrátu - dopravci jezdí tankovat k sousedům. Cílem je postupně snižovat daňovou zátěž, čímž ulevíme všem občanům včetně seniorů a mladých rodin s dětmi. A hlavně už nebudeme nikomu daně zvyšovat - ani zaměstnancům, ani živnostníků a ani firmám. Nechcete-li opět zažívat daňová tornáda, nechcete-li být zase zkušebními králíky ekonomických amatérů a nadávat každý rok na zvyšování daní, prosím podpořte nás.
 Poslanci hnutí Úsvitu přímé demokracie předložili do Sněmovny již dva zákony o DPH (platba DPH až po proplacení faktury a zrušení institutu nespolehlivého plátce), které mají ulehčit živnostníkům a firmám tak, aby mohli zaměstnat více lidí. Dostatek práce je základ stabilního státu. Další návrhy, které ulehčí českým občanům a zároveň nastartují ekonomiku, právě připravujeme.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…