Okamura (Úsvit): To už opravdu přesahuje všechny meze

07.02.2015 15:43

Stát musí soudcům vyplatit zpětně 5 miliard korun na jejich mzdy, které se soudcům zdají nízké. Rozhodl o tom Nejvyšší soud – tedy sami soudci rozhodli sami o sobě.

Okamura (Úsvit): To už opravdu přesahuje všechny meze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

To je neuvěřitelné. Nakonec soudci snížili po jednání svoje nároky na 1,2 miliardy korun, o které budou kvůli soudcům ochuzeni z rozpočtu běžní občané. Přitom mladý začínající soudce bez praxe má již nyní základní plat 62 500 Kč měsíčně a například soudce Vrchního soudu s dlouhou praxí má v současnosti základní plat 130 700 Kč měsíčně. A to jim nestačí? To soudci nevidí, že je v ČR dva miliony lidí na hranici chudoby a více než půl milionu lidí bez práce?

Absolutní neschopnost a servilitu však předvádí koaliční vláda ČSSD, ANO, KDU-ČSL, jelikož jsou evidentně se soudci jedna parta nebo se jich bojí. Nenavrhli totiž za celou dobu žádné řešení ohledně práce soudců a ani se k tomu nechystají. Přitom soudní reformu potřebuje náš stát jako prase drbání a občané jsou se soudci velmi nespokojeni.

Jediné hnutí Úsvit dlouhodobě prosazuje systémové řešení – chceme uzákonit přímou osobní, hmotnou a trestní odpovědnost soudců a také to, aby měli časově omezený mandát. Nikoliv neodvolatelně až do důchodu, jako je tomu nyní. Soudní moc se zcela vymkla kontrole a doplácí na to jen a jen běžní občané.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…