Palková (ČSSD): Pro rodiče je důležité, že žádný z oborů nezanikne

09.05.2015 20:39

Náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje se vyjadřuje ke sloučení dvou středních škol v Moravskoslezském kraji, které schválili zastupitelé (od začátku července se sloučí Střední škola Odry a Střední škola Vítkov-Podhradí):

Palková (ČSSD): Pro rodiče je důležité, že žádný z oborů nezanikne
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V obou školách došlo v posledních letech k  výraznému úbytku žáků. Střední školu Vítkov-Podhradí s kapacitou 450 míst v tomto školním roce navštěvuje 113 žáků, ve Střední škole Odry s kapacitou 600 míst se vzdělává pouze 249 žáků.

Sloučení škol je logickou odezvou na pokles demografické křivky. Obě školy budou fungovat bez výrazných změn pod jednotnou hlavičkou střední školy v Odrách. Pro žáky i jejich rodiče je podstatné, že žádný z oborů, který se v obou školách v současné době vyučuje, nezanikne. 

Žáci se i nadále budou moci připravovat na své budoucí profesní zaměření v oborech kosmetička, kadeřník, masér, prodavač, výrobce textilií – kloboučnický plsťař, karosář či kuchař-číšník. Kraj si od sloučení svých příspěvkových organizací slibuje zejména efektivnější řízení organizace, její úspornější provoz, možnost operativnější reakce na požadavky zaměstnavatelů i posílení kapacit pro získávání dotací a grantů. 

Věra Palková, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

8:14 Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k našemu členství v EU.