Paroubek: Prezident uznal svou chybu

01.09.2017 8:34

Prezident Zeman ve svém vyjádření uznal chybu, že svého času podpořil a dlouhou dobu podporoval postup vrchního státního zástupce Ištvána a šéfa ÚOOZ Šlachty v červnu 2013.

Paroubek: Prezident uznal svou chybu
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Tehdy na základě jimi inspirované akce došlo k zásahu policejního komanda na Úřadu vlády, bylo zatčeno několik osob včetně šéfky sekretariátu premiéra Nečase Nagyové a v Komerční bance na Václavském náměstí bylo z trezorů policií zabaveno desítky milionů korun a velké finanční hodnoty ve zlatě. Tehdy v důsledku tohoto policejního zásahu došlo k pádu Nečasovy vlády.

Nečasova vláda ztratila těsnou většinu v Poslanecké sněmovně a zhroutila se jako domeček z karet.

Již brzo po policejním zásahu jsem uvedl, mj. i na půdě Poslanecké sněmovny, že tento policejní zásah byl vykonstruovaný a politický. A že takové zpolitizování není dobré ani pro policii, ani pro státní zástupce.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Po celé 3,5 roku od jejího vzniku jsem bojoval proti Nečasově vládě ve sněmovně politickými prostředky. Vlády mají padat na základě parlamentní akce a nikoliv na základě masivního a vykonstruovaného policejního zásahu. Nečasova vláda byla špatná vláda, ale ani v zájmu České republiky nebylo, aby měla takový konec, jaký zažila.

Pro budoucnost demokratického vývoje v zemi by bylo dobré, aby napříště byly policejní akce prováděny s podporou státních zástupců, ale co nejuvážlivěji, protože tato policejně-prokurátorská akce vedla nejen k dehonestaci celé třídy pravicových politiků (to mě příliš nemrzí, ti si zavinili svou politickou sebedestrukci v zásadě sami v předchozích měsících a letech své vlády), ale vedla ke kompromitaci celého systému politických stran, které vypadaly podle nejrůznějších politických novátorů a populistů jenom jako zkorumpovaná sebranka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…