Paroubek: Stane se konflikt zájmů ministra financí překážkou pro uvolňování evropských peněz?

23.09.2014 13:09

Dnes bude europoslanecký výbor pro rozpočtovou kontrolu projednávat potíže České republiky při čerpání peněz z evropských fondů, a to v rámci projednávaní zprávy, kterou v březnu sestavila pětičlenná skupina europoslanců, jež kontrolovala stav eurodotací v ČR.

Paroubek: Stane se konflikt zájmů ministra financí překážkou pro uvolňování evropských peněz?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Europoslanci již kritizovali, a teď se k tomu znovu vrátí, možný vážný střet zájmů, ve kterém stojí místopředseda české vlády, ministr financí a společně s tím také majitel Agrofertu A. Babiš. Německá europoslankyně I. Grässelová již na jaře upozornila, že pokud Babiš situaci nevyřeší, Česku se ztíží spolupráce s EU. Požadovala, aby podíly ve firmách, které by mohly střet zájmů způsobovat, prodal. A nyní je Grässelová dokonce předsedkyní tohoto výboru.

Babiš ovšem situaci vyřešil po svém. Tak, že se nechává hojně chválit ve svých i spřátelených českých médiích, ve kterých se o něm hovoří bezmála jako o blanickém rytíři, který už se odmítal dívat na místní dění, opustil Blaník a vydal se bojovat proti všem nepravostem světa, makat a vše potřebné prostě zařídit.

Kromě střetu zájmů, ve kterém se může Babiš nacházet, bude komise ještě projednávat chyby v projektech a snahu nechat si proplatit náklady, které nelze uznat.

Těmto zprávám by měli věnovat zvláštní pozornost ti, kteří mají pocit, že B. Sobotka dostává ČR nějak na okraj EU, když se odmítl beze všeho připojit k chystaným sankcím proti Rusku. ČR se totiž spíše než tímto dostává na okraj EU právě tím, že není schopna čerpat prostředky z fondů EU a do svého čela si staví osoby, které se ocitají ve vážném střetu zájmů. To naši republiku skutečně může v očích EU posouvat někam, kde jistě být nechceme.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…