Paroubek: Verdikt Koktová (Štiková) versus Okamura je skandální

14.03.2015 10:45

Na stránkách bulváru jsem se dočetl neuvěřitelnou záležitost. Politik Tomio Okamura, v jehož blízkosti se jistou dobu pohybovala paní Koktová (dříve Štiková), se ohradil soudní žalobou vůči veřejným vyjádřením Koktové (Štikové) a její matky Štikové, že snad měl mít intimní poměr se Štikovou mladší.

Paroubek: Verdikt Koktová (Štiková) versus Okamura je skandální
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Téma je to samozřejmě obskurní. Nicméně rozhodnutí soudu naprosto průlomové. Štiková a její  matka mají za své nešetrné vyjádření zaplatit Okamurovi  sto padesát tisíc korun,  neboť utrpěl ve svých právech. Vzpomínám si,  když jsem byl jako český premiér a předseda české vlády urážen lžemi často nestoudnými a u soudu se mě nikdy nedostalo satisfakce, soudy vždy konstatovaly, že jako politik prostě musím snést více urážek nežli jiní občané a politici.

Pan Okamura je nesporně politikem, dokonce šéfem 4-5členné strany, která získala zastoupení v poslanecké sněmovně. A přesto soud vyhodnotil poněkud pavlačové a obskurní tvrzení dvou dam jako újmu na Okamurově cti. Přitom Okamura se sám mnohokrát vyjádřil tak kontroverzně, že se mi zdá takové vyjádření o uskutečnění intimního vztahu s nějakou dámou proti tomu čajíček. Včera jsem strávil jistou část, jistý čas nad tím, abych se u svých zahraničních přátel dotazoval, zda by v jejich zemích bylo něco takového možné - vysmáli se mi.

České soudy si prostě dělají, co chtějí. Teď jde o to, aby jiný politik vyzkoušel, zda i v jeho případě budou české soudy tak odhodlané jako byl městský soud pro Praze v případě T. Okamury. Pokud nebudou, bude otázkou proč a otazníků bude ještě více. V každém případě je rozhodnutí soudu ve věci Koktová (Štiková) versus Okamura skandální a málo pochopitelné.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…