Piráti: ČSSD porušila slib nebrat přeběhlíky. Legalizuje tím politickou korupci

22.06.2016 18:20

Pirát Jakub Michálek dnes požádal ústřední kontrolní komisi ČSSD, aby prošetřila vstup zastupitelky zvolené za TOP 09 Moniky Krobové Hášové do klubu ČSSD výměnou za milionový job v dozorčí radě.

Piráti: ČSSD porušila slib nebrat přeběhlíky. Legalizuje tím politickou korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Upozornil tak na skutečnost, že ČSSD porušila veřejný slib z roku 2008, že nebude získávat přeběhlíky. Jde navíc o politickou korupci, protože v dozorčí radě městské společnosti Pražská energetika má Krobová Hášová víc než milionovou trafiku.

V únoru 2008 se ČSSD v tiskovém prohlášení zaslaném médiím zavázala k tomu, že "nebude nikdy v budoucnu získávat přeběhlíky z jiných politických stran". Časy se však změnily. Na pražském magistrátu, kde je ČSSD ve vládnoucí koalici s ANO a Trojkoalicí, potřebuje ČSSD k prosazení svých návrhů každý hlas. Bez hlasu Krobové Hášové by na posledním zastupitelstvu neprošel žádný z těsně schválených návrhů koalice. Krobové Hášové ČSSD za přeběhnutí zajistila milionový job v dozorčí radě Pražské energetiky, navíc z ní udělala místo předsedkyni výboru pro legislativu a boj proti korupci (!) a členku kontrolního výboru. Přestože ČSSD v komunálních volbách v roce 2014 skončila až pátá, má nyní třetí nejpočetnější klub s devíti zastupiteli.

"ČSSD přijetím Moniky Krobové Hášové popřela svůj veřejný závazek nezískávat přeběhlíky z jiných stran. Je to hrubé znevážení vůle občanů, kteří odevzdali ve volbách do pražského zastupitelstva svůj hlas. My jsme politickou korupci při rozdělování trafik na Magistrátu podrobně zmapovali a vedení ČSSD by si mělo zjednat ve své straně pořádek," uvedl k této záležitosti předseda klubu Pirátů Jakub Michálek.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii