Poche (ČSSD): Pražské stavební předpisy se Evropské komise netýkají

16.01.2015 17:45

MMR se ve sporu s hl. m. Prahou mýlí.

Poche (ČSSD): Pražské stavební předpisy se Evropské komise netýkají
Foto: red
Popisek: Miroslav Poche

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky ve sporu s hlavním městem Prahou opakovaně zdůraznilo potřebu notifikovat Pražské stavební předpisy Evropskou komisí a odvolává se v této věci na irelevantní směrnici EP a Rady 98/34ES z roku 1998.

„Nemůžu se ubránit podezření, že údajná notifikace je pouze nástrojem pro obstrukci a jejím skutečným cílem je dosáhnout změn v již schválených pražských stavebních předpisech. Jako poslanec Evropského parlamentu mohu potvrdit, že Evropská komise sehrává v této kauze nulovou roli, neboť místní stavební předpisy povinné notifikaci EU nepodléhají,“ uvedl poslanec EP Miroslav Poche (ČSSD).

Brusel v této chvíli tedy žádnou notifikaci neočekává, a už vůbec ji neiniciuje ani nehodlá požadovat. Pokud existují dohady a odlišné názory v rámci České republiky, měli bychom o nich diskutovat doma a nesnižovat zbytečně kredit naší země směrem k Evropské komisi. Je to obzvláště důležité v současném období, kdy vrcholí vyjednávání operačních programů a kdy bychom měli Brusel přesvědčit o funkční administrativě v Česku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…