Premiér Babiš: V Německu tak staví pro migranty, u nás by je mohli využít mladé rodiny, důchodci a samoživitelky

09.09.2018 20:24

Komentář na facebookovém profilu k montovaným stavbám z buněk

Premiér Babiš: V Německu tak staví pro migranty, u nás by je mohli využít mladé rodiny, důchodci a samoživitelky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Zajímavou technologickou exkurzi jsem měl díky firmě Cubespace. Její inženýři přišli s neuvěřitelně rychlým způsobem stavby domů z jedenáctimetrových kontejnerů. Vtip je v tom, že ani zevnitř ani zvenku vůbec nepoznáte, že kostru té stavby tvoří kontejner. Viděl jsem to na vlastní oči v Březiněvsi, kde postavili mateřskou školku za dva měsíce. A taky v Dubči, kde díky tomu rozšířili kapacitu základky. Prošli jsme si to i s naší ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou. Děcka na nás řvaly Ahóóój, dělali jsme si selfíčka, neskutečný bugr.

Cubespace staví taky byty, i když zatím hlavně v Německu pro migranty. Mohly by je ale využít naše obce. Je to podle mě ideální způsob, jak zlevnit a zrychlit hlavně sociální bydlení. V našem boji proti šmejdům zneužívajícím dávky na bydlení, by tenhle systém mohl dost pomoct. Obce by si mohly samy postavit bytové domy. Ocenily by to i mladé rodiny, důchodci a samoživitelky. Určitě by za to byli rádi i tam, kde chybí doktor nebo učitel, kterého by starosta mohl motivovat levným bydlením.

Náš stát v bytové politice neuvěřitelně zaspal. Konečně máme konkrétní projekt na výstavbu bytů. Obce a města můžou začít stavět byty a na sociální byty dostanou od státu stoprocentní dotaci. Schválně si přečtěte rozhovor s naší Klárou Dostálovou (ZDE) a taky, co jsem řekl na Svazu měst a obcí. Hážu do komentářů.

Už jsem v předchozích hlášeních psal o programu na podporu bydlení pro páry a rodiny do 36 let. Dali jsme do něj letos 650 milionů a od příštího roku počítáme s miliardou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…