Prezident Zeman na Vysočině: Kdo investuje, vytváří budoucnost. Kdo spotřebovává, pouze udržuje přítomnost

25.06.2015 9:07

Projev prezidenta republiky při setkání s krajskými zastupiteli Kraje Vysočina 24. června v Jihlavě:

Prezident Zeman na Vysočině: Kdo investuje, vytváří budoucnost. Kdo spotřebovává, pouze udržuje přítomnost
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman s hejtmanem kraje Vysočina Jiřím Běhounkem

Vážený pane hejtmane, milý Jirko, dámy a pánové,

Jsem na Vysočině a Vy znáte můj vztah k tomuto kraji, který je zcela odlišný od vztahu k jiným krajům. Nicméně protože jsem bývalý ekonom, tak při studiu podkladů jsem se zaměřil na jednu věc, a sice na rozpočet Kraje Vysočina. Chtěl bych konstatovat, že Kraj Vysočina je jediný, který podle údajů Ministerstva financí od roku 2010 trvale hospodaří s přebytkovým rozpočtem a za to bych chtěl nejenom panu hejtmanovi, ale i všem ostatním poděkovat.

Druhá věc, která s rozpočtem souvisí, je i to, že věnujete potřebný podíl prostředků na investice a nikoli pouze na spotřebu a ten, kdo investuje, vytváří budoucnost. Ten, kdo spotřebovává, pouze udržuje přítomnost.

A třetí věc, která mě zaujala, a která neexistuje v žádném jiném kraji, je takzvaný participativní rozpočet. Víte, že se všichni chlubí rozklikávacím rozpočtem, což je taky dobrá věc, ale participativní rozpočet, který vede k větší účasti občanů, máte jenom Vy.

Takže když Vás srovnám s centrem, které hospodaří s téměř sto miliardovým deficitem, tak jste daleko lepší a měli byste převzít vládu v této zemi.

Jinak bych chtěl omluvit svoji ženu, poslal jsem ji do vězení. I s ženou pana hejtmana. Takže jsme tohoto času oba dva svobodní mládenci, a kdyby některá z dam měla zájem, má příležitost. Ta věznice je, tuším, Jirko ve Světlé nad Sázavou a jedna z vězenkyň, je to jinak lehká věznice, je pětinásobná vražednice a samozřejmě všechny její oběti jsou muži, protože nenávidí muže. Je to taková zvláštní diagnóza. No tak uvidíme, jak dopadne její mužský doprovod, třeba se vrátí v poněkud redukovaném počtu.

A závěrem bych chtěl, protože vím, že jsou tady přítomni i někteří starosti a starostkyně, chtěl bych blahopřát všem, kdo byli zvolení, ať už znovu opětovaně anebo poprvé a současně s tímto blahopřáním bych jim chtěl i kondolovat, protože funkce starosty, to je něco jako vysoký strom, do kterého bije blesk, který si nevšimne stromů nižších, tedy radních a zastupitelů a platí takový zákon, který znám i ze své vlastní praxe. Máte-li úspěch, je to dílo týmu, máte-li neúspěch, je to dílo starosty.

Takže ještě jednou všem nově zvoleným blahopřeji a přeji jim hodně úspěchů v jejich práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.