Primátor Zrzavecký: Věřím, že vyšší mzdy přilákají k PMDP i další řidiče

05.03.2018 14:46

Představenstvo Plzeňských městských dopravních podniků za podpory představitelů města Plzně v čele s primátorem Martinem Zrzaveckým dospělo k dohodě s odborovými organizacemi o prodloužení kolektivní smlouvy o pět let, tedy až do roku 2025.

Primátor Zrzavecký: Věřím, že vyšší mzdy přilákají k PMDP i další řidiče
Foto: archiv primátorky
Popisek: primátor Plzně Martin Zrzavecký (ČSSD)

Na základě dohody o mzdovém růstu bude v roce 2019 mzda navýšena o deset procent a v roce následujícím o dalších deset procent. V dalších letech, až do roku 2025 včetně, bude vždy navýšena o zaokrouhlenou inflaci o jedno procento.

„Věřím, že se navýšení mezd pozitivně promítne do řešení vážných problémů s nedostatkem řidičů, s nimiž se Plzeňské městské dopravní podniky, ostatně podobně jako dopravní podniky v mnoha jiných městech, již delší dobu potýkají. Předpokládám, že vyšší mzdy budou stávající řidiče motivovat, aby u Plzeňských městských dopravních podniků setrvali, a přilákají i další zájemce o tuto profesi, a že personální posílení následně přispěje ke zkvalitnění městské veřejné dopravy v Plzni,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

Kromě mzdového růstu mohou řidiči PMDP počítat od nového roku se zvýšením příplatku za práci o sobotách a nedělích na 70 korun. Od roku 2021 dojde k navýšení příspěvku na penzijní připojištění z dosavadních 1000 korun měsíčně na 1500 korun měsíčně. Ostatní benefity dané kolektivní smlouvou zůstávají zachovány.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy