Prohlášení Stanislava Polčáka a Františka Lukla

15.05.2017 21:10

Jako členové Národní rady pro sport, kteří se z pracovních důvodů nemohli zúčastnit jejího pátečního zasedání, se plně připojujeme k výzvě Rady adresované předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi, aby nepřijal demisi ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové.

Prohlášení Stanislava Polčáka a Františka Lukla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

Jsme přesvědčeni, že jak z dostupných informací o kauze náměstkyně Kratochvílové, tak především z dosavadního působení ministryně Valachové v úřadu, kdy řada jejích kroků nezpochybnitelně vedla k posílení transparentnosti v chodu ministerstva, vyplývá, že vyvození politické odpovědnosti za chování náměstkyně Kratochvílové je zcela nepřiměřeným opatřením, kterým ministryně Valachová ostatně prokazuje své vysoké standardy.

Podotýkáme také, že do konce funkčního období vlády, jíž je ministryně Valachová členkou, zbývá již jen několik měsíců, a změna na postu ministryně je i z tohoto důvodu nežádoucí.

Závěrem si dovolujeme podtrhnout, že toto prohlášení na podporu setrvání ministryně Valachové v úřadu je naším prohlášením osobním.

Stanislav Polčák
Europoslanec, předseda SMS ČR

František Lukl
Starosta Kyjova, předseda SMO ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…