RESTART 2014 podává protest k Radě ČT

05.10.2014 21:40

Česká televize 4. 10. 2014 zveřejnila výsledky tzv. průzkumu společnosti Median. Výsledky, které měly být východiskem pro stanovení pozvaných zástupců kandidujících stran v komunálních volbách do televizní debaty. Vzhledem ke všem ostatním výzkumům RESTART 2014 nemůže akceptovat výsledky zjištěné Medianem a cítí se poškozen ve volební soutěži.

RESTART 2014 podává protest k Radě ČT
Foto: RESTART 2014
Popisek: RESTART 2014

„Se zděšením a konstatací jednoznačně účelového a na objednávku vyhotoveného postupu ČT1 zásadně nesouhlasíme. Podáváme protest k Radě ČT a upozorňujeme na střet zájmů a nebezpečné tendence manipulace veřejného mínění. Požadujeme zveřejnění zadání a kompletní způsob, rozsah a vyhodnocení zavádějícího průzkumu, včetně kompletního seznamu zkoumaných subjektů,“ řekla kandidátka na primátorku Světlana Kubíková.

Společnost Median, jejímž majitelem je pan Přemysl Čech, dle webové stránky ČT redaktor a moderátor ekonomické rubriky zpravodajství ČT (viz. ZDE), a jejíž náplní je dle OR zemědělská výroba, výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona truhlářství, podlahářství se dopracovala na základě vzorku cca 1200 respondentů výsledku, který je v přímém rozporu s výsledky renomovaných agentur v posledním období. Pokud by se nejednalo o tak závažnou věc, jakou je manipulování veřejným míněním v těsném kontaktu s termínem voleb, mohla by snaha o optimistická čísla některých stran vyvolat úsměv – zbožné přání TOP 09 a ANO dosáhnout nadpoloviční většiny v budoucím ZHMP je v absolutním rozporu s výkony hlavních aktérů pražského kolbiště – zástupců těchto stran – pana úřadujícího primátora Hudečka a kandidátky na primátorku paní Krnáčové. Obžalovaný a v mnoha zásadních rozhodnutích po právu kritizovaný Hudeček a pražskou problematikou nepolíbená Krnáčová nejsou pro voliče tou pravou volební vábničkou. Za nadhodnocené považujeme i procenta morálně rozložené ODS, procenta Úsvitu a Nezávislých, o kterých nikdo ani neslyšel.

Matematicky pokleslý výsledek, je ukázkou nešikovné manipulace čísel a snahou vyautovat ostatní účastníky voleb. „Jak seriózně zdůvodní veřejnoprávní televize objednání kýženého, byť zcela rozporuplného výsledku u svého zaměstnance? Jako důkaz či oponenturu můžeme uvést v posledních dnech zveřejněný průzkum agentury Phoenix viz. ZDE vzorku téměř 4 tisíc profesionálně strukturovaných respondentů s diametrálně se lišícími výsledky, které odpovídaly navíc vývojovému trendu posledního období," uvedla Kubíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: RESTART 2014

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.