Radní Zoufalík: Je nutné vypracovat nové znění pražských stavebních předpisů

24.03.2015 17:49

Radnice desáté pražské městské části podporuje názor Ministerstva pro místní rozvoj, že pražské stavební předpisy (PSP) není vhodné upravovat dvěma novelizacemi, ale vypracováním nového, komplexního znění PSP.

Radní Zoufalík: Je nutné vypracovat nové znění pražských stavebních předpisů
Foto: Bohumil Zoufalík
Popisek: Bohumil Zoufalík

„Plně se ztotožňujeme s názorem, že řešení nastalé situace systémem dvou novelizací v krátkém časovém horizontu není v právním prostředí stavebního zákona na území hlavního města Prahy žádoucí,“ řekl radní pro územní rozvoj Prahy 10 Bohumil Zoufalík. 

Úřad městské části Praha 10 opakovaně kritizoval způsob, jakým se pražský magistrát snaží vyřešit situaci po pozastavení účinnosti PSP. Představitelům radnice se nelíbí krátká lhůta, kterou magistrát na prostudování návrhu poskytl a která neumožňuje jeho řádné posouzení a projednání v orgánech radnice, a rovněž upozorňují na řadu nedostatků v návrhu. „Kromě jiného jde o to, že stavební zákon neobsahuje zmocnění nařízením upravovat obsah územně plánovací dokumentace,“ podotkl radní Zoufalík.

Postup magistrátu kritizuje i naprostá většina ostatních pražských městských částí.  Rada hl..m.Prahy navíc nyní nechává ředitelku magistrátu prověřit, zda při přípravě PSP nebyl spáchán trestný čin. Podezření se týká postupu při objednávání právních služeb v souvislosti s PSP. Výsledek prověřování má být znám v úterý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…