Říha (HPP): ČSSD Praha-Petrovice pracuje s černými dušemi a podvádí při sestavování kandidátky

09.10.2014 9:10

Otevřený dopis předsedovi strany o volebních podvodech ČSSD v Petrovicích

Říha (HPP): ČSSD Praha-Petrovice pracuje s černými dušemi a podvádí při sestavování kandidátky
Foto: PRO PRAHU
Popisek: PRO PRAHU

Od roku 1989 jsem úspěšně prošel všemi komunálními volbami v Petrovicích a někdy to nebylo příjemné - ale stále "přituhuje". V těchto volbách už jsem se setkal skoro se vším - lži, nadávky, zneužívání obecních peněz pro volební agitaci (viz obrázek), ničení volebních plakátů ostatních stran, podvody, falšování podpisů, černé duše na kandidátkách.......o řešení posledních tří nešvarů jsem požádal předsedu ČSSD - neboť a právě jeho spolustraníci se k těmto metodám uchylují. Odezvy jsem se nedočkal - ono totiž, když se to nechá takzvaně "vyhnít", tak za týden už to nikoho zajímat nebude. Ale možná panu Sobotkovi křivdím - má toho moc - řídí stranu a vládu,  zasedá v zákonodárném sboru....a tak ho třeba můj dopis ani nezastihl. Snad ho dožene tímto způsobem - způsobem otevřeného dopisu......

Vážený pan
Mgr. Bohuslav Sobotka
Předseda ČSSD
Česká strana soc.demokratická
Lidový dům
Hybernská 7
110 00 Praha 1

V Praze 5. října 2014

Vážený pane předsedo,

obracíme se na Vás s žádostí o řešení situace před současnými komunálními volbami v obvodní organizaci ČSSD na Praze 15. S politováním musíme konstatovat, že v rámci OVV ČSSD Praha 15 přetrvávají praktiky, se kterými máme zásadní problém a v žádném případě je nemůžeme akceptovat.

Pro kandidaturu za naše hnutí pro volby do Zastupitelstva MČ Praha-Petrovice jsme oslovil mj. i pana Petra Kuhna. Pan Kuhn s kandidaturou za naše hnutí souhlasil s tím, že jako člena ČSSD ho nikdo již třetím rokem nezve na schůze a ani neplatí členské příspěvky a tudíž předpokládá, že jeho členství v ČSSD zaniklo dle článku 8, odstavce 1, písmena d) stanov ČSSD. Z tohoto důvodu - s čistým svědomím - podepsal 20. června t.r. i „Prohlášení kandidáta“, což - jak určitě víte - je doklad zásadního významu, pro volby předepsaný.

O to větší bylo naše (i jeho) překvapení, když jsme zjistili, že je zařazen na kandidátku pro volby do Zastupitelstva městské části Praha-Petrovice za ČSSD, a to bez jeho vědomí, bez podpisu jakéhokoliv dokumentu, či souhlasu s kandidaturou – Prohlášení kandidáta a po zániku jeho členství v ČSSD ve smyslu platných stanov!

Z uvedeného je zřejmé, že Místní organizace ČSSD Praha-Petrovice pracuje s černými dušemi a podvádí při sestavování kandidátky a s největší pravděpodobností i padělala podpis na Prohlášení kandidáta.

Za uvedený stav jsme zcela logicky činili zodpovědného lídra petrovické kandidátky ČSSD - paní Helenu Stašákovou. Jelikož se domníváme, že lidé podobných vlastností by ve veřejné správě neměli působit, požádali jsme předsedu OVV ČSSD Praha 15 Ing. Karla Březinu o vyřazení paní Heleny Stašákové z kandidátní listiny ČSSD v Praze-Petrovicích. Vyřazení paní Stašákové z kandidátky jsme byli ochotni akceptovat jako dostatečné opatření pro poučení ostatních členů MO i paní Stašákové. Stav byl o to jednoduší, že jsme nakonec pana Kuhna využili a schválili pouze jako náhradníka naší kandidátky.

Odpověď, kterou jsme po více než týdnu obdrželi z OVV, bohužel odpovídá obvyklému vyjádření vrcholového českého politika – a tudíž je zcela neuspokojivá.

Jediné, co z vyjádření vyplývá, je fakt, že se OVV případem zabýval – a že není ochoten kohokoliv za spáchané podvody učinit odpovědným. Z uvedeného důvodu si dovolujeme požádat o adekvátní řešení osobně Vás, jako nepochybnou autoritu v rámci ČSSD.

Očekáváme Vaši odpověď a zůstáváme s pozdravem

za místní organizaci politického hnutí Pro Prahu
Praha-Petrovice
Ing. Petr Říha
předseda MO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.