Rokytka (KSČM): Ministr zahraničí Dienstbier chybí nejen Československu

13.05.2017 6:29

Vzpomínání na velkou osobnost výrazně kontrastovalo se současnou malostí.

Rokytka (KSČM): Ministr zahraničí Dienstbier chybí nejen Československu
Foto: red
Popisek: Milan Rokytka

V den nedožitých osmdesátin se v Černínském paláci sešli staří přátelé Jiřího Dienstbiera na pozvání jeho syna a promluvil k nim i úřadující ministr Czechie Zaorálek, který si u velké osobnosti vážil zejména schopnosti jít proti hlavnímu proudu, když byl přesvědčen, že se proud mýlí, jako v případě "humanitárního bombardování Jugoslávie" a uznání Kosova. Bohužel pak přišla náhle zákeřná choroba, jako u jiného odvážného levicového politika  - Huga Cháveze. 

Možná i proto dnes prožívá evropská levicová a sociálnědemokraticky středová politika krizi - krizi ideovou i osobnostní a programovou. Operace Gladio v nových podmínkách "svoboděnky" totiž stále běží a nikdo nechce skončit jako Aldo Moro. Jiří Dienstbier byl ministrem jen dva a půl roku.

Proč se jeho politická linie zhroutila a Československo, které miloval a reprezentoval bylo ilegálně rozbíjeno, tuší nejen generační souputníci, ale i mladší následovníci, které si vychovával v Radě pro mezinárodní vztahy s výkonným ředitelem (holkou pro všechno, jak s úsměvem říkal) Petrem Drulákem. 

Drulák prožívá podobný osud, jako jeho vzor - vzestupy a pády a z pozice prvního náměstka ministra Zaorálka byl uklizen, po jistých zajímavých peripetiích, do Paříže na ambasádu.

ČSSD obnovená agentem CIA Horákem a z preferenční nicoty vytažená Milošem Zemanem a pak Jiřím Paroubkem prostě nezískala nutných 45 000 členek a členů a dle politologických zákonitostí rychle degeneruje v sektu "Svědků Sobotkových" ve které multikulti fanatici vyměnili čest za věrnost vůdci. 

Zaorálek a další sektářští ministři proto neletí do Šanghaje a Pekingu s hlavou naší republiky a raději v "Lihovém domě" plivou na Zemana, aniž chápou že uráží občany ČR a čínské přátele. 

„Pan prezident s námi hraje hru ani oblečená, ani nahá, ani pěšky, ani na voze. Už jenom čekám, až nás vyzve hledat nějaké fimfárum, o kterém nikdo neví, co to je, a až ho najdeme, tak ho odvolá,“ řekl s ironií Zaorálek.

Počínání prezidenta dle jeho slov neodpovídá tomu, co říká Ústava. Zeman také zdržuje, míní Zaorálek, tím, že se chce ptát na postup Ústavního soudu, jenž podle šéfa diplomacie není žádná poradna.

Ministr zahraničí formátu Jiřího Dienstbiera tak velmi bolestně chybí nejen rukama trhovců rozbitému Československu, ale "snící Evropě" a celému civilizovanému světu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…