Rozvoral (SPD): Odsuzujeme páteční útok islámských radikálů v Egyptě

29.11.2017 13:49

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

Rozvoral (SPD): Odsuzujeme páteční útok islámských radikálů v Egyptě
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. Hnutí SPD odsuzuje páteční útok radikálů v Egyptě na mešitu na severu Sinajského poloostrova, který si vyžádal životy 305 lidí, a přinejmenším dalších 130 osob utrpělo zranění. Jde o brutální útok ve jménu radikálního islámu. Tyto útoky jsou vedeny s cílem zastrašit obyvatele a likvidovat v muslimském světě každý pokus o nábožensky umírněnou společnost. Islámští radikálové se nyní snaží v mnohem větší míře infiltrovat v okolních státech, včetně evropských zemí, s cílem organizovat a provádět další teroristické akce. SPD proto považuje obsazení funkce předsedy Bezpečnostního výboru Sněmovny za jeden z velmi silných nástrojů prosazování programu SPD v otázkách větší bezpečnosti našich občanů.

2. SPD považuje výroky představitelů KDU-ČSL ohledně povolební situace ve Sněmovně na adresu SPD za důsledek frustrace z volebního neúspěchu. SPD je demokratické a vlastenecké hnutí. Prosazujeme přímou demokracii a svobodu, vycházející z přirozených hodnot naší kultury, včetně hodnot křesťanských. Zásadní problém KDU-ČSL je fakt, že obhajobu těchto hodnot opustila a dnes pouze obelhává voliče ve jménu budování totalitní a multikulturní EU.

3. Volba nového předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila je doprovázena jeho jasným vyjádřením nadřazujícím zájmy EU nad zájmy České republiky. TOP 09 se jasně přihlásila k destrukci suverenity země. Každému je nyní zřejmé, kdo kde stojí a co kdo hájí. Prožíváme zásadní politický střet o budoucnost této země. Tento střet je nekompromisní a buď obhájíme suverenitu naší republiky, nebo se definitivně staneme administrativní jednotkou multikulturního superstátu EU řízenou z Bruselu.

4. SPD považuje volbu Tomia Okamury místopředsedou Sněmovny za oprávněné potvrzení politické síly hnutí SPD a výsledek správného postupu SPD při jednání o sestavení vedení Sněmovny. SPD jedná se všemi politickými subjekty, které o to projeví zájem a jsou ochotné spolupracovat při zahájení práce Sněmovny a při prosazování politického programu SPD. Odmítáme politiku bojkotu a politické diskriminace. Nebudeme podporovat politiky a politické strany, které provádí elitářskou politiku a odmítají rovnoprávnou spolupráci.

5. SPD považuje manipulaci s hlasy v anketě Zlatý slavík za hanebný a nízký pokus s cílem poškodit skupinu Ortel. SPD není soudcem ani nekritickým fanouškem produkce skupiny Ortel, ale postup organizátorů je hanbou celé ankety. Jde o zřejmý pokus o normalizační cenzuru v oblasti populární hudby. Je zajímavé mlčení takzvaných uměleckých elit, které na povel hlásají obranu demokracie a svobody. Ukazuje se faleš těchto lidí. Letošní ročník Zlatého slavíka je důkazem nastupující normalizace a cenzury v kultuře.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.