Šarapatka (Úsvit): Američané konečně osvobodí i Prahu…

30.03.2015 10:10

Sobotní protestní akce proti americkému konvoji, stejně tak jako na druhé straně jeho plánované vítání "chlebem a solí" považuji za zbytečné a dokonce trochu úsměvné.

Šarapatka (Úsvit): Američané konečně osvobodí i Prahu…
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Jedná se buď o nepochopení  nebo spíše o trapné politikum ze strany těch, kteří nejsou schopni uchopit jiná, opravdovější politická témata.

Kromě toho, že prezentace připravenosti USA pomoci spojencům, byla určena především pobaltským státům a Polsku, jsou Američané  v NATO také našimi spojenci. A průjezd pěti set "Amíků" naším územím na cestě do svých mateřských kasáren v Německu určitě není žádnou novodobou okupací Československa, podobnou té z roku 1968. 

Přesun konvoje schválila v rámci svých pravomocí vláda ČR a její souhlas jasně vyjadřuje sounáležitost a solidaritu naší republiky s ostatními členskými státy Severoatlantické aliance.

Ostatně podobných přesunů nebo účasti jednotek NATO na vojenských cvičeních  na území České republiky se ročně uskuteční, dle informace z Ministerstva obrany, několik desítek. Stejně tak se, bez jakékoli větší publicity, jednotky naší armády pravidelně účastní cvičení a jiných společných akcí  NATO na území jiných členských států. Tak proč je kolem konvoje tolik křiku??

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Šarapatka - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.