Sehnalová (ČSSD): Nová Komise prošla pohodlnou většinou

22.10.2014 21:21

Europoslanci schválili novou Evropskou komisi

Sehnalová (ČSSD): Nová Komise prošla pohodlnou většinou
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Europoslanci dnes, ve středu 22. října 2014, schválili novou Evropskou komisi. Kolegium komisařů představil na zasedání ve Štrasburku předseda Komise Jean-Claude Juncker.

Pro nové složení hlasovalo 423 poslanců, 209 bylo proti a 67 se zdrželo hlasování. Komisi nyní musí formálně potvrdit hlavy států a vlád EU. Následně se bude moci 1. listopadu 2014 ujmout funkcí na pětileté funkční období.

Europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD, S&D) k tomu poznamenala: „Nová Komise prošla pohodlnou většinou. Její složení ovlivnily členské státy, které vyslaly své nominanty, kteří ne vždy podali během slyšení nejlepší výkony. Ovšem stejně jako pochybnosti o některých z nich, bude ve sboru komisařů i řada zkušených lidí. Jejich nominace budí naději na dobré fungování Komise. Jde o kompromis.“

„Za prohlášení, že stejně jako ekonomická tři A jsou důležitá sociální tři A sklidil J.C. Juncker potlesk napříč politickými skupinami. Budeme bedlivě sledovat, zda to bude skutečně ústřední motto práce nové Komise, kterou sociální demokraté podpořili. Uvítali jsme i změnu v původním uspořádání kompetencí, kdy otázka léčiv byla vrácena pod oblast zdravotnictví,“ dodala.

Europoslankyně Sehnalová nové Evropské komisi ke schválení blahopřeje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii